Piščančja rulada s špinačo, brokolijem in feta sirom

Čeprav brez hidratov ne morem in še kako obožujem kruh, testenine, žita in krompir, pa mi v zadnjem času prijajo tudi živalske beljakovine. Dneva brez jajc skorajda ni več, pa tudi po mesu posežem večkrat. Predelanih mesnih izdelkov in salam ne uživam, si pa z veseljem privoščim piščančje meso, ki je zagotovo moje najljubše. Sploh zato, ker je njegov okus nežen in se zato lepo kombinira z različnimi sestavinami in prilogami, pa tudi začiniš ga lahko na številne načine in tako vsakič ustvariš novo paleto okusov. Mesa za razliko od jajc ne jem vsak dan, če ne prej, pa si ga pripravim konec tedna. Rada imam vse dele mesa, predvsem sočna bedra in nežne prsi. Repetničkam še najlažje rečem ne, zato jih tudi nikoli ne kupim.

Kupujem piščance kmetije Hudin, saj so veliko okusnejši od tistih, ki jih lahko dobiš v trgovini. Poleg tega je njihovo delo z živalmi zelo skrbno, krma pa premišljeno izbrana. V zamrzovalni skrinji imam vedno nekaj različnih kosov in tokrat sem izbrala večji file, ki sem ga napolnila s feta sirom, špinačo in brokolijem ter dodala lepo merico suhega origana.

Kombinacija je v resnici zelo preprosta, a nadvse okusa. Poleg takšne jedi se priležejo različne priloge. Meni najljubša je rizi bizi. Povsem navaden bel riž z grahom.

Sestavine:

  • 150-165 g piščančjega mesa (fileja)
  • 40 g fete
  • 1 žlica gostega (kozjega) jogurta
  • 1 žlica nasekljane špinače
  • nekaj cvetkov brokolija
  • sol, poper
  • origano
  • jogurt, slana pistacija in oljčno olje

Postopek:

Če je meso debelejše, ga rahlo potolči. V skledi zmešaj nadrobljeno feto z jogurtom in poprom, nato dodaj drobno sesekljano špinačo iter na hitro pokuhane in na drobne koščke narezan brokoli. Meso položi na daljšo vrvico 8ali več krajših), ga malce posoli ter na sredino nadevaj s pripravljeno zmesjo. Zavij ga, potresi z ščepcem soli ter z lepo merico suhega origana ter obvij in zaveži z vrvico.

Meso peci na ponvici dokler ni pečeno. Ustreznost najlažje preveriš s termometrom za meso, ki ga zapičiš v najdebelejši del mesa. Ko preseže tam okoli 75 stopinj je gotovo.

Meso serviraj na krožnik. Naj se malo odpočije, medtem ko krožnik okrasiš z malce jogurta, nasekljano slano pistacijo ter oljčnim oljem.

Dodaj odgovor