Topli sendvič s humusom, pestom, avokadom, feto in kumarami

Sendvič, ki si zasluži objavo predvsem zaradi svojih okusom. Zaradi videza ne tako zelo. Vredno je, da ga pripraviš in v njem uživaš tako, kot sem danes jaz.

Nastal je čisto na hitro, za dopoldansko malico. Uporabila sem ‘ostanke’ iz hladilnika. Včeraj sem zajtrkovala hummus, za kosilo pa pripravila pesto za testenine. Tako hummusa kot pesta sem naredila preveč in ju nisem porabila niti za večerjo, ko sem si, tako kot še največkrat naredila zelenjavno rižoto. Za današnji zajtrk so bila vmešana jajčka s feto, ki sem jo pozneje združila s hummusom in pestom in pripravila topli sendvič, kakršnega vidiš na fotografijah. Sendviča niti nisem mislila slikati, pa sem vseeno ga. zase. In ko se zagrizla vanj in ugotovila kako krasen je, jih pokažem tudi tebi.

Kruh je domač. Ajdov z drožmi. Popekla sem ga na ponvici z malo olja. Ko je bil ravno prav hrustljav sem ga preložila na krožnik. Eno rezino kruha sem premazala in oblažila s polovico sestavi, drugo rezino z drugo polovico sestavin.

Topli sendvič bo res najboljši če…

…uporabiš svoj najljubši kruh, ga spečeš z malce kakovostnega oljčnega olja, izbereš okusen pesto, ravno prav zrel avokado in sam/a pripraviš hummus. Verjemi – doma pripravljen je vedno boljši kot katerikoli kupljen.

Sestavine:

  • dve večji rezini polnovrednega kruha
  • oljčno olje
  • bazilikin pesto
  • ravno prav zrel avokado
  • feta sir
  • domač čičerikin namaz (hummus)
  • nekaj rezin mlade hrustljave kumarice

Postopek:

Rezine kruha premaži z malce maščobe in popeci da postaneta hrustljavi. Na eno daj žličko pesta in ga enakomerno razmaži- Na polovico avokada z vilico rahlo pretlači ter preloži na pesto. Avokado potresi z nadrobljenim feta sirom. Drugo rezino premaži s hummusom in obloži z rezinami kumarice. Rezine previdno združi v sendvič. po želji ga lahko še malo pepečeš, ni pa nujno.

Dodaj odgovor