Špageti v smetanovi omaki z jurčki

Špageti v smetanovi omaki z jurčki

Joj, ne morem verjeti, kako so mi gobice prirasle k srcu 🙂 Prejšnja leta jih sploh nisem jedla. Ko sem bila majhna, sem tu in tam pojedla kakšno pohano marelo, lisičk, sploh pa jurčkov se nisem dotaknila. Ja vem, jurčke obožujejo še največji gurmani, da o tem, da so praktično brezplačni, sploh ne govorim. Ampak če ti nekaj ni všeč, se pač ne siliš. No letos sem jim dala priložnost…

Oče je velik gobar (sicer gob je bolj malo, jih pa toliko raje nabira). Skratka… Danes je prinesel nekaj svežih luštnih majhnih jurčkov (zanj to namreč ni uspeh, saj veste, večji kot so, boljši so -ammm, neeeee), jaz pa sem te majhne ‘cukre’ z veseljem uporabila.

Skuhala sem špagete, posebej pa naredila omako. Na gheeju (kuhanem maslu), sem prepražila čebulico, skupaj in dodala narezane jurčke. Pred uporabo jih nikakor ne smeš spirati z vodo, ker polni vode res niso več okusni. Samo očistiš jih s ščetko ali rahlo vlažno kuhinjsko brisačko. Tisto, papirnato.

Ko so se jurčki torej nekaj minut pražili, sem dodala česen in svež timijan. Še nekaj minut sem pražila, nato sem jurčke solila, poprala ter dodala konkretno žlico kisle smetane ter svež peteršilj.

V ponev sem dodala le še odcejene špagete, premešala in servirala. Še ena hitra fotka, nato pa, tik preden sem se jih lotila, čeznje naribala še malo sirčka. Za piko na i.

Špageti v smetanovi omaki z jurčki

0 comments

Dodaj odgovor