Pečena polenta s skuto, medom in pistacijo

Polenta s skuto, medom in pistacijo

Rada imam sladice. Sploh če so poleg tega še zdrave 😉 Recept je preprost, a okusen. Ni presladek, a ravno dovolj sladek, da zadovolji tisti manjko po kosilu. Uporabila sem sestavine, ki sem jih imela pri roki. Za tole res ne potrebuješ veliko domišljije. Kadar delam sladice, ki ne zahtevajo peke, vedno rada malo poeksperimentiram. Ne iščem receptov, saj sem prepričana, da če imaš rad tiste sestavine, ki jih uporabiš, ne moreš zgrešiti.

Polenta s skuto, medom in pistacijo

Polento sem po navodilih skuhala vnaprej. Še vročo sem preložila v skodelice, ki sem jih obložila s peki papirjem (da ni bilo težav, ko sem jih nato vzela iz njih).  Skodelice so v hladilniku počivale nekaj ur, da se je polenta res fino strdila. Nato sem jo preložila iz skodelic, odstranila peki papir in popekla na večji količini kokosovega olja. Pekla sem kar nekaj časa, ker sem želela, da dno dobi rahlo hrustljavo skorjico. Obračala jih nisem, lahko bi tudi jih. Istočasno sem na kokosovem olju dušila polovičke svežih sliv. Ko je bilo oboje pripravljeno, sem vse skupaj le še spravila v celoto.

Polenta s skuto, medom in pistacijo

Na polento sem položila rezino kozje sirarske skute, nanjo pa preložila nekaj kosov sliv (še vroče sem razrezala na četrtinke). Krožnik sem okrasila z cvetličnim medom (nujno!), tortice pa potresla z nasekljanimi pistacijami (neslanimi seveda ;)). Še malo metinih lističev in ker meta že pridno cveti, še nekaj njenih simpatičnih vijoličnih cvetkov.

Naslednjič bom enako kot polento popekla še skuto. Imam občutek, da bo še boljše ;)).

Polenta s skuto, medom in pistacijo

One comment

Dodaj odgovor