Zeleni smoothie s hruško, kivijem in suhimi brusnicami

1

Poleti si večkrat naredim kakšen smoothie, v zimskem času pa jih kar malce zanemarjam. Ker jih vedno pijem (ali bolje rečeno jem-sam so mi gostejše različice veliko bolj ljube) zjutraj, še pred zajtrkom, je topel zajtrk vse, kar mi v mrzlih jutri pride na misel. Tople kaše s suhim sadjem in medom, ki ga občasno zamenja javorjev sirup ali pa palačinke na 1001 način so moji najljubši zajtrki. Poleg kruha seveda, ki ga naravnost obožujem! Ne predstavljam si, da bi ga morala črtati z jedilnika. A-a, nikoli! In tudi takšni zajtrki so vsaj malce topi, saj kruh vedno popečem. Nora sem namreč na vse, kar hrusta 🙂

IMG_0790

Kruh sem jedla tudi danes, a to pravzaprav ni pomembno. Še preden sem začela mučiti toaster, sem si privoščila zdrav napitek, ki je bil kljub zeleni barvi in dejstvu, da zanj nisem uporabila banane (kar navadno počnem), presenetljivo sladek.

Ja, decembra, ko vsi pretiravamo s količinami hrane in sladkarij, je jutranji smoothiji enkratna tolažba, da sem kljub vsemu naredila nekaj za svoje zdravje. V smoothiju je praktično vse, kar telo potrebuje za zdrav začetek dneva (pa četudi nato sledi kruh z maslom in sladko šipkovo marmelado 😉 ). Zamešala sem sveže in suho sadje, zelenjavo, alge, nekaj beljakovin… Pa še res čisto malo medu in cvetnega prahu – za odpornost 😉 In ker se brez maščobe vsi ti vitaminčki ne morejo absorbirati je v zelenkota zašla še žlica kvalitetnega kokosovega olja, ki ga med drugim ponuja tudi Malinca. In ker so superživila tako zelo in in ker sem bila že ravno v fazi miksanja čudežnega napitka, sem si privoščila še žlico MSM-ja. Tudi tega sem dobila pri Malinci in če te zanima kaj to je, si preberi kar na njihovi spletni strani – klik.

img_0794
Potrebuješ:

* 1 večjo dobro zrelo hruško

* 3 manjše kivije (jaz sem kupila slovenske, ekološke, zato jih nisem lupila – ja, res, lupin kivija je povsem užitna)

* pest suhih brusnic (priporočam te, iz spletne trgovine Malinca. So ekološke, brez dodanih olj in sladkorjev)

* žlico konopljinih proteinov

* dve večji pesti mlade sveže špinače

IMG_0787* žličko spiruline v prahu

* žličko stopljenega kokosovega olja

* žlico MSM-ja

* žličko medu

* cvetni prah

Vse razen cvetnega prahu in nekaj sadja za okras zmešaš v mešalniku. Še pred tem dodaš poljubno količino vode. Smoothie okrasiš z rezinami svežega in suhega sadja ter potreseš zdrobljenim cvetnim prahom.

Zdaj pa bom zdrava! 🙂 In če ne bi bila tako zelo lena, bi si takšen smoothie z veseljem privoščila vsako jutro. Ne glede na to, kakšen zajtrk bi sledil po njem…

Dodaj odgovor