Tanki riževi rezanci z zelenjavo in gamberi

IMG_0938

Pri meni navadno poletne večerje izgledajo takole: kruh s sirom ali maslom, z dodatkom sezama ali popčenih bučnic ter nekaj sveže zelenjave (ker je pač v izobilju). Tu pa tam paše tudi kaj bolj toplega, kot na primer zelenjavne testenine ali razne rižote (ne nujno iz riža ;)). Juhe pač niso na meniju.

Bil je deževen večer. Letos jih ni bilo veliko. Škoda. Poletni dež ima nek svoj čar. In vonj 🙂 In zaželjen je bolj kot kadarkoli. Ne le, da malo osveži ozračje, tudi rastlince so več kot hvaležne. Da o živalicah ne govorim. In ne, ne bom. Govorila bom o kuhanju. Oziroma tistem, kar sem si tistega deževnega poletnega večera pripravila za zadnji obrok v dnevu.

IMG_0939

Evo, to, kar vidiš na sliki 🙂 Pa da bom malo bolj natančna: juho z riževimi rezanci, zelenjavo in mojimi ljubimi gamberi 🙂

Rezance sem skuhala po navodilih. Tile so kuhani praktično v treh minutah. Kuhane sem odcedila in prelila z sezamovim oljem, da se niso povsem zlepili.

Riževi rezanci v juhi z gamberi

Juho sem skuhala tako, da sem v vrelo vodo vrgla narezano zelenjavo. Brokoli, papriko, feferon, paradižnik, korenček, bučko… Pa malo ingverja (pozneje sem ga odstranila), bazilike in začimb. Kurkuma, mleta rdeča paprika, nekaj koriandrovih semen. Seveda nisem pozabila na sol in poper.

Tik pred koncem kuhanja sem zelenjavi dodala še odtajane gambere, kuhala še par minutk in z juho (obaro?) prelila riževe rezance. Še malo črnega sezama in list bazilike za okras. Idealna večerja za tih (poletni) deževen dan (večer) 🙂

IMG_0934

Dodaj odgovor