Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososom

Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososomMorska hrana je ena mojih najljubših… Gamberi so itak top, kalamari so klasika, s katero ne moreš brcniti v temo, brez školjk bi sicer lahko živela, od ribic pa bolj težko 😉 Največkrat si pripravim v pečici pečene sardelce, pa skušo, orado ter lososa. Zaenkrat kupujem zamrznjene fileje. Tisti iz Hofra so povsem ok 🙂 Na žalost še nikoli nisem bila kje tako daleč, kjer bi imeli svežo morsko hrano (ala losos, gamberi itd.) v izobilju… Verjamem, da je okus povsem drugačen in neprimerno boljši. No, mogoče bom tudi jaz imela kdaj možnost poskusiti vse tiste dobrote. Si želim.

Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososomDimljenega lososa sem jedla le enkrat ali dvakrat v življenju… Vedno kje drugje, nikoli doma. Nikoli ga nisem kupila, zato mislim, da je bil že čas, da si privoščim tudi drugačno različico te okusne morske ribe.

Kupila sem ga v Hofru. Je daleč najcenejši. Okusa sicer ne morem primerjati z npr. Mercatorjevim (ker je bil to moj prvi nakup), a glede na sestavine, ki so mu dodane… No, recimo, da me je ta bolj prepričal. Ima namreč najmanj dodatkov, ki se skrivajo za čudnimi, nerazumljivimi besedami.

Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososomPa sem naredila tri malce različne, kako naj rečem, kanapejčke? Za pokušino. Vsi so sestavljeni iz okrogle rezine gostega kruha, rahlo popečenega. Na njem je nekaj kozje skute, rezina lososa ter različni dodatki. Narezane črne olive (prosim, kupuj tiste s koščico, ker so neprimerno boljše od tistih brez nje!) ter malce nasekljanega rožmarina. Drugi je kombiniran s tanko narezanim koromačem, tretji pa s češnjevimi paradižniki, rdečo čebulo ter z malce motovilca.

Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososomZ eno besedo: super! 🙂 Vsi trije so bili zelo okusni. Sicer podobni, pa vseeno drugačni. Naslednjič bom bolj pogumna in jih naredila več. A za današnjo malico (in potešitev ‘firbca’ :)), bo čisto dovolj. In lahko potrdim: morska hrana je res top! V kakršnikoli obliki… Zdaj me čaka le še sushi. Vsi (no, skoraj…) so čisto nori nanj. Moram preverit še sama 🙂

Kruhki s kozjo skuto in dimljenim lososom

Dodaj odgovor