Kosmiči v jogurtu z grozdjem in pistacijo

1Včasih res ni časa za zajtrk in veliko bolje je poležati v postelji nekaj minut dlje, kot pa se ločiti od tople oddeje in pripraviti kaj za pod zob. Pa je res tako? Zase vem, da brez zajtrka nikakor ne morem. Zato si ga včasih naredim že dan prej. Čisto enostavno je in takšen zajtrk zares dopušča ogromno možnosti. Osnova sta jogurt in kosmiči, to dvoje pa nato nadgradiš z okusi po svoji izbiri. Katerokoli sveže ali suho sadje je odlična izbira. Tako kot tudi različna semena, oreščki, pa kakav ali kokosovi kosmiči.

2Poskusila sem že marsikatero kombinacijo in skoraj vse so se izkazale kot dobre odločitve. Osnova je skoraj vedno naravni jogurt, navadno kozji, iz Hofra je še vedno najboljši 😉 Izmed kosmičev imam najraje ovsene, a katerikoli drugi bi bili enako dobri. Namesto kosmičev včasih uporabim kuhano, hladno kašo, ki mi ostane od drugih jedi. Ajdova ali prosena sta z jogurtom odlični! Morda še boljši kot kosmiči, saj se ne zmehčata tako zelo in ju še vedno čutiš pod zobmi.

3

4Tokrat nisem uporabila veliko sestavin. Poleg osnove le sveže temno (domače) grozdje in nekaj pistacije. Neslane seveda 🙂 Včasih je resnično dovolj že nekaj sestavin, pa lahko prav dobro in zdravo ješ!

Kosmiče enostavno zmešaš z jogurtom, sladkimi grozdnimi jagodami (če imajo peške in te te motijo, jagode prereži in jih odstrani) in pistacijami. Premešaj, čez vse skupaj pa potresi še nekaj celih in nekaj nasekljanih jedrc pistacij. Pokrij s pokrovom in postavi v hladilnik, zjutraj pa le še uživaj…

6Izgovorov ni več! Takšen obrok si v nekaj minutkah pripraviš zvečer, in če niti za zajtrkovanje ni časa, si vse skupaj odnesi s seboj v službo. Čeprav verjetno ni najbolje, tudi sama najraje jem kar za računalnikom 😉

Čez vikend pa si le vzemi čas in speci palačinke z grozdjem iz pečice. Odlične so! (klik)

2 comments

Dodaj odgovor