Kokosovo pecivo z rikoto in robidami

1Pecivo za vse, ki obožujete kokos… Jaz zagotovo ga! Zato sem ta recept preprosto morala preizkusiti. Recept zanj sem našla nekje na internetu. Malce sem ga sicer priradila po svoje (kakopak 😉 ), a bistvo ostaja enako. Pecivo iz rikote in kokosove moke je naravnost odlično! Zelo enostavno za pripravo, pa še povsem brez žit in glutena (če ti je karkoli od tega pomembno 😉 )

2

Ne spomnim se, kje sem našla recept, sem si ga pa že pred časom zabeležila. Zdaj, ko je na voljo veliko sveže mete in sadja, ko imam malce več časa, pa je bil čas, da ga preizkusim. Objavila ga je neka italijanska blogarka (to se spomnim), v izvirniku je uporabila maline, v zmes je dala občutno več sladkorja, namesto kokosove smetane pa je uporabila običjano, mislim da kar sladko smetano.

3

Moja različica je, vsaj kar se tiče sladkorja, lažja. Kljub temu, da so robide veliko bolj kisle od malin, se mi je pecivo zdelo dovolj sladko. Morda zato, ker sem namesto običajnega sladkorja uporabila kokosovega. Ta je po okusu nekoliko drugačen, globji, rahlo karamelast. Če si bolj sladkosned(a), količino sladkorja seveda lahko prilagodiš.

4

Za peko sem uporabila pekač dimenzij 24  X  18 cm, pecivo pa razrezala na 6 kosov. Pecivo je dokaj tanko, če želiš debelejšega, uporabi manjši pekač, pecivo pa razreži na več malo manjših koščkov. Kakor ti je ljubše…

5 6

Potrebuješ:

  • 150 g rikote
  • 150 g kokosove moke (kosmičev)
  • 2 jajci
  • 100 ml (kokosove) smetane*
  • 25 g kokosovega sladkorja
  • malo naribane lupinice eko limone
  • robide
  • sladkor v prahu ter lističe sveže mete (neobvezno)

 * uporabila sem kar tisto za kuhanje

7

Postopek:

Z električnim mešalnikom stepi jajca s sladkorjem. Dodaj smetano in stepaj dalje. Dodaj rikoto in limonino lupinico ter zopet malce zmeksaj. Nato ročno vmešaj še kokos.

Napolni pekač, v zmes vstavi robide in peci približno 25 minut na 170 stopinjah Celzija.

Ohladi in po želji posuj z malce sladkorja v prahu ter okrasi z lističi mete.

8

Kokosovo pecivo je precej gosto in nasitno, zato bo že majhen košček zadovoljiv potrebo po sladkem. Najboljše je še rahlo toplo, zraven pa se za več sočnosti lepo poda žlica naravnega jogurta.

Dodaj odgovor