Rukola s pečeno bučo, orehi, brusnicami in parmezanom

1Malce drugačen jesenski krožnik je odlična predjed ali lahka popoldanska malica. Tako kot večina solat, je tudi ta izjemno lahka za pripravo. Nekaj več časa ti bo vzela le peka buče, a se izplača.

2

Ker razen rukole v njej ni druge listnate zelenjave, rukola pa je, kot verjetno veš, precej pikantna, je ravno buča tista, ki to pikantnost vsaj malce omili. Tako kot tudi suhe brusnice. Sladko kisle rdeče ‘jagode’ so v takšnih solatah dobrodošla sprememba. Za hrustljavost namesto kruhovih kock lahko uporabiš orehe (ali oreščke po svoji izbiri – lešniki bi bili tudi odlični, sploh če jih pred tem še popražiš). In ker tako k rukoli kot h orehom in suhem sadju odlično paše sir, sem dodala še tega. Tokrat parmezan. zaradi njegove slanosti solate ni potrebno soliti (ali pa vsaj manj kot običajno).

3Bučo torej najprej popečeš. Oprano narežeš na majhne kockice, pokapljaš z oljem in pečeš v pečici. Čas pečenja? Popolnoma odvisno od okusa!

Rukolo opereš in osušiš, dodaš bučo, orehe, rozine in tanke lističe parmezana. Začiniš s svojim najljubšim prelivom (moj je preprosta kombinacija olivnega olja in limoninega soka).

5

0 comments

Dodaj odgovor