Popečene lisičke na presnih kruhkih

1Danes je eden izmed tistih dni, ko ves čas odpiram vrata hladilnika. Že zjutraj sem se prav pošteno najedla (sladica, ki sem si jo že včeraj naredila za zajtrk in za katero sem mislila, da bo vsaj za dvakrat, je bila ‘pospravljena’ kot za šalo). Tudi tekom dopoldneva nisem stradala, potem pa se je bližala ura kosila. Pol dvanajstih je verjetno vseeno malo prezgodaj, nikakor pa ni prezgodaj za kakšno manjšo predjed 😉

3In ker je oče včeraj gobaril (in domov poleg jurčkov pritovoril še en kup lisičk, ki jih je, večinoma, pozneje podaril še vsem, na katere se je v tistem trenutku sploh lahko spomnil), so bile ravno lisičke tiste, ki so mi padle v oči, ko sem že tretjič danes odprla vrata hladilnika.

4In ker sem za kosilo planirala nekaj povsem drugega, nekaj, v kar nikakor ne morem vključiti gob, sem si nekaj gozdnih dobrot privoščila za predjed.

Recept je preprost. Na kombinaciji masla in olja sem prepražila malce rdeče čebulice ter dodala očiščene lisičke. Vse skupaj potrebuje le nekaj minutk, seveda pa brez ščepca soli, popra in sveže nasekljanega peteršilja pri gobah ne gre.

5Z lisičkami sem obložila presne krekerje, ki sem jih pred kratkim dobila od spletne trgovine Mana Hrana. Ponujajo pestro izbiro različne zdrave in po večini ekološke hrane. Tile kruhki so izjemno okusni. Narejeni so iz različnih semen (sončnic, bučnic in janeževih semen), brazilskih oreščkov, suhega timijana ter začimb, ko so koriander, kumina in sol. rada jih grizljam kar sama, priležejo se raznim kremnim juham, odlični so z namazi, pa tudi z mojimi današnjimi lisičkami so se enkratno obnesli 😉

6

 

 

Dodaj odgovor