Grah z meto in feto

2Preprosta priloga, lahko pa tudi manjša malica, je grah s feto in meto. Sladek grah se odlično ujema s slano feto, sveži metini lističi pa vsemu skupaj dajo piko na i. Meta namreč ni zgolj za čaj ali okras nekaterih sladic. Zlahka jo vkomponiraš v marsikatere jedi. Odlično se poda zelenim bučkam in grahu. Odlična je v rižotah in nujna pri pripravi jagnetine. Prav tako se dobro poda jogurtu, pa jagodam in temni čokoladi.

1Recepta skoraj ne potrebuješ. Grah skuhaš, ga spereš s hladno tekočo vodo (zato, da obdrži lepo barvo), dobro odcetiš in preložiš na krožnik. Potreseš z manjšimi ali večjimi koščki fete (zdrobiš jo med rokami, ne muči se z rezanjem) ter potreseš z lističi sveže mete (vršički so najboljši). Soliti ti ni potrebno, saj je feta že sama po sebi dovolj slana. Po želji jed lahko začinih s poprom, a meni v tem primeru ne ustreza. Olje? Po želji. Če že, naj bo olivno (meni je izjemno všeč tudi okus olja črne kumine, sigurno pa ni za vsakega). Zraven ponudiš nekaj rezin kruha (priporočam, da ga popečeš, da prijetno zahrusta).

Grah, kozja skuta in metaTakšen obrok ti ne bo obležal v želodcu, pač pa le prijetno nasitil. Priporočam za hitro dopoldansko malico ali predjed, po želji pa tudi za lahko poletno večerjo.

 

Dodaj odgovor