Solata iz rukole, s čičeriko in paradižnikom, popečenimi bučkami ter kruhovimi kockami

SolataLahka popoldanska malica je zagotovo solata. Rada imam raznolike in polnovredne solate. Včasih vanje dodam kuhano in ohlajeno kašo ali lečo, sir, skuto, piščančje meso, trdo kuhana jajca ali ohlajene testenine. Velikokrat jih potresem s praženimi semeni ali oreščki. Zabelim jih z limono (s kisom zelo zelo redko) in olivnim oljem. Včasih mu dodam še nekaj kapljic konopljinega olja, ki celotni jedi da prav poseben okus.

SolataVšeč mi je, kadar v solati združim različne teksture, barve in okuse. In rada ekperimentiram. Tudi danes sem se poigrala s sestavinami, tistimi, ki sem jih pač imela na voljo.

SolataZa solatno posteljico sem potrebovala dve večji pesti oprane in osušene rukole, čez katero sem položila nekaj narezanih paradižnikov (večjih češnjevcev), pest kuhane čičerike, na žaru pečene bučke ter na kocke narezan, popečen domač ajdov kruh.

Solato sem solila, čez paradižnik posula nekaj suhe bazilike, pokapljala pa sem jo z olivnim oljem ter okrasila z nekaj črne detelje.

SolataPopolna malica za sredi popoldneva. Za takrat, ko še ni čas za večerjo, od kosila pa je minilo že nekaj uric. Ravno prav nasitna je da ne obleži v želodcu, hkrati pa da energijo do malce bolj konkretnega obroka 😉 Pikantna rukola se lepo dopolnjuje s sladkim paradižnikom in rahlo kremasto čičeriko. Na žar ponvi pečene bučke pridobijo na svojem osnovnem okusu, popečen kruh pa poskrbi za hrustljavo noto, ki jo v svojih obrokih vselej potrebujem 🙂

 

Dodaj odgovor