Palačinka iz čičerike z avokadom, artičokami suhimi paradižniki in olivami

IMG_4747Hitra in okusna popoldanska malica so zagotovo palačinke. Sama jih jem precej pogosto, je pa res, da si jih že nekaj čas nisem privoščila. Vsekakor sladke palačinke pridejo na vrsto že zelo kmalu (morda že za jutrišnji zajtrk, kdo ve? 😉 ), za današnji piknik pred Tv pa sm si privoščila eno slano. Ker do večerje manjka še kar nekaj časa, meni pa manjka nekaj malega v želodcu, je bilo tole ravno prav.

IMG_4746Recepta skorajda ne potrebuješ. Čičirikino moko zmešaš s toplo vodo in pustiš, da masa počiva nekaj časa – čim dlje, tem bolje. Moka namreč popije precej vode, zato lahko vmes preveriš, kakšna je gostota. sama v zmes rada dodam še nekaj kapljic limone. Pred peko seveda maso še enkrat dobro zmešaš (kar z metlico za stepanje) in dodaš nekaj olja. In spečeš. Ker je ta moka nekoliko drugačna od žitnih, včasih rada ponagaja. A ko enkrat najdeš pravo razmerje med gostoto zmesi in višino temperature, si zmagal-a. Zmesi lahko dodaš različna suha zelišča, jo soliš, popraš, primešaš pekoče začimbe. Karkoli. Moja današnja je bila povsem brez vsega. Raje sem se poigrala z nadevom.

IMG_4749Palačinko sem oblažila z na soncu sušenimi paradižniki (pred tem sem jih za 15 minut namočila v topli vodi, da so se zmehčali, nato pa jih narezala na manjše koščke), z vloženimi artičokami, na koleščke narezanimi črnimi olivami in polovico dobro zrelega avokada. Predvsem zaradi barvnega kontrasta sem jo posula s črnim sezamom, prilila nekaj olivnega olja in dodala sveže liste bazilike.

Skoraj tako kot nekakšna pica. Vsekakor hiter, enostaven, okusen in zelo zdrav popoldanski prigrizek. Osebno okus čičerike obožujem, pa naj bo v juhi, solati, med testeninami, kot namaz… Odlična je tudi moka, potresem jo čez krompirček preden roma v pečico, uporabljam kot del testa za pizzo in za takšne palačinke. Kjer pa je seveda vse v pravih dodatkih 🙂

Živila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* vložene artičoke Cereal Terra

* Kalamata olive v slanici Rapunzel

* na soncu sušeni paradižniki Pribinovina

* čičirikina moka Rapunzel

kalcek+napis_color.ai

 

Dodaj odgovor