Sladica iz ajde, sadja, medu in pistacij

Ajda z robidami, ribezom in medom + pistacijaNora sem na sladice. Na zdrave sladice! Zadnje čase so moja stalnica. Včasih že za zajtrk, drugič za malico ali posladek po kosilu. Največkrat se v njih znajde vsaj nekaj malega, čokoladnega. A tokrat se ni…

Ajda z robidami, ribezom in medom + pistacijaIn ker danes zajtrk (izjemoma) ni bil sladek, sem željo po sladkanju zadovoljnila že zgodaj dopoldan. Želela pa sem, da malica ne bi bila samo sladka, ampak tudi zdrava in hranljiva.

Ajda z robidami, ribezom in medom + pistacijaIn spet sem si izmislila nekaj čisto svojega 🙂 Zakaj ne bi poskusila z ajdovo kašo? Prosena, na primer, je v sladicah odlična, mlečni riž je lahko (če je pripravljen pravilno) tudi zelo okusen… Zakaj torej ne bi bila tudi ajda? Pa saj sem jo v bistvu že uporabljala v sladkih jedeh, le nekaj časa že ne. Na primer tule, ko sem jo ravno tako kombinirala s pistacijo. Pa na še enem preprostem krožniku z gozdnimi sadeži, mandlji in čokolado. Poleti pa sem jo pripravila kar v kozarcu, skupaj z grškim jogurtom in svežimi marelicami in belimi slivami… Mmm..

Ajda z robidami, ribezom in medom + pistacijaImela sem nekaj kaljene ajde. Za minutko, dve sem jo dala kuhati in jo malce ohladila. Nato sem jo skupaj z robidami in ribezom (oboje iz skrinje, odtaljeno) zmiksala v mešalniku in dodala žlico medu. In to je praktično vse. Čez to sladko sadno – žitno kašico sem dala le še nekaj celih robid in nezmlete kaše, pa nekaj pistacij sem narezala. Vedno namreč potrebujem namreč malega, da zahrusta pod zbmi. Poleg tega pa je zelena barva na tako intenzivni rubinasto rdeči naravnost čudovita, se ti ne zdi? 😉

Ajda z robidami, ribezom in medom + pistacijaŽivila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* bio ajdova kaša Dragon food

* bio pistacija, oluščena nepražena in nesoljena Dennree

kalcek+napis_color.ai

Dodaj odgovor