Zelenjavna s proseno kašo, skuto, sirom in semeni

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromDanašnji recept je za vse tiste, ki obožujete zelenjavne jedi. In proseno kašo. Pa skuto in sir 🙂 Če je tako, potem vam bo ideja zagotovo všeč. Seveda si sestavine (tj. izbor zelenjave, sira in začimb) prilagodite svojemu okusu. Jaz sem delala iz tega, kar je trenutno ponujal moj hladilnik.

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromNajprej sem na maščobi popekla na koščke narezano zelenjavo. Poleti bi zagotovo izbrala drugačno, trenutno pa pač to, kar je tako kot je na voljo. V mojem primeru so bile to bučke, pa rumena paprika, koromač, korenje ter brokoli. Zelenjavo sem popražila skupaj z origanom, timijanom, soljo in poprom.

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromV kozici sem skuhala proseno kašo, ter kuhano dodala zelenjavi ter premešala.

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromNato sem v ponev  vmešala še manjši (približno 200 gramski) lonček polnomastne skute.

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromPekač sem obložila s peki papirjem in nanj preložila zelenjavo s proseno kašo ter skuto. Postavila sem ga v ogreto pečico ter jed pekla približno 15 minut. Nato sem čez vse naribala še nekaj sira ter potresla z bučnimi semeni. V pečico sem vrnila za le toliko časa, da se je sir stopil.

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromDa za večerjo ne bom  vedno jedla le kruha ali testenin, je bila tole prav dobrodošla sprememba. Bilo je prav nasitno. Morda kar malo preveč za le eno osebo. Če imate možnost, jo s kom podelite 😉

Zelenjavni narastek s proseno kašo, skuto in siromV mojem primeru, je bilo vse zame. A ker sem jaz zagotovo ena tistih, ki ima rada vse zgoraj našteto, mi ni bilo hudo 😉  Zelenjavo, razne kaše (tole bi bilo prav odlično tudi z ajdovo kašo, pa tudi s testeninami bi bilo verjetno prav super 😉 ), skuto, sir in hrustljavo zapečena semea… Aja, kljub temu, da sem uporabila polnomastno skuto, je jed po mojem mnenju in okusu vseeno potrebovala še malo maščobe in sočnosti. Naslednjič bom poskusila z vmešanim jajčkom, ki bo jed še bolj povezal in dodatno obogatil okus. Danes pa sem namesto tega uporabila kar olivno olje, ki sem ga sproti prilivala jedi. Ne vem, če si že opazil-a, a pri meni brez olivčka pač ne gre. Če ni olivčka, so pa vsaj olive 😉

0 comments

Dodaj odgovor