Nič ni boljšega kot (lepa) skleda testenin

ŠpagetiTale post ni namenjen nekemu inovativnemu receptu. Gre namreč za zelo preprosto pasto. Bolj kot receptu je objava namenjena temu, da vam povem, kako zelo rada imam testenine.

ŠpagetiNavadno jih jem vsaj enkrat tedensko. Za kosilo ali za večerjo. Pa naj bodo peresniki, spiralce (ne vem kakšen je pravi izraz zanje, a mislim, da veste o čem govorim), široki rezanci ali špageti… Praktično karkoli. Edino tisti mini makarončki mi ne sedejo preveč. Saj vem kaj si misliš, testenine so pač testenine. Testo je enako. Pa vseeno, če se le da, mini makarončki nikoli ne najdejo mesta na mojih krožnikih 😉 Testenin pa v zadnjem mesecu nisem jedla prav pogosto. Je bilo na meniju preveč drugih stvari…

ŠpagetiPoleg tega bi ti rada pokazala (in se pohvalila 😉 ) z mojo novo skledo. Idealna za pasto, se ti ne zdi? Pa tako zelo luštna je no… Čisto v mojem stilu!

Prinesel mi jo je Božiček. In ta točno ve, kje mora kupovati darila zame, pa zagotovo ne bo zgrešil. V središču Ljubljane se namreč nahaja trgovinica, kjer bi, če bi lahko, pokupila kar vse… No, da ne bom pretiravala, čisto vse, kar tam prodajajo, tudi ni po mojem okusu, je pa to trgovina, kjer bi z lahkoto izbrala veliko skledic, krožnikov, kozarčkov, posodic… za moje stanovanje. Ker zaenkrat še nisem na svojem (žal), se moram kar malce brzdati, saj niti nimam prostora, kamor bi spravljala vse te reči. Bom pa, ko se bom preselila, v omenjeni trgovinici zagtovo pustila zajeten kupček denarja 🙂

Podobnih trgovinic je v Sloveniji kar nekaj. V vseh še nisem bila, jih pa spremljam po spletu ali na njihovih Facebook straneh. Prva takšna, ki mi je že leta in leta pri srcu se nahaja na Bledu. Druga je, kot v omenjeno, tale iz središča prestolnice. Tudi v Nami imajo kotiček s podobnimi rečmi. Bolje da se ne prikažem, ker v hipu postanem povsem nora.

Odkar malo več kuham (in fotkam), so mi takšne stvari še posebno blizu. In, čeprav se mnogim zdi nenavadno, si veliko raje privoščim novo skledico kot nov pulover. Ja no pač, sem trenutno v takšni fazi 😉 Potem pa obstaja še ena trgovinica v Mariboru. Tudi s stvarmi, za ‘dol past’ 😉 Zaenkrat tam še nisem bila. Ko bom naslednjič v Mariboru (kar pa verjetno ne bo prav kmalu) jo zagotovo poiščem. Zaenkrat pa se bom naslajala nad fotografijami s Facebooka 😉

ŠpagetiDa pa vseeno malo omenim današnjo pasto. Nič kaj posebnega, kot rečeno. A vseeno zelo okusno. Omake nisem delala, sem pa uporabila nekaj zelenjave, ki je ležala v predalu hladilnika. Zadnje dni je pri meni aktualen koromač. Kar pomeni da ga uporabim v skoraj vsakem receptu. Je le zelenjava, ki jo v tem času zlahka dobiš na prodajnih policah. Koromač, korenje in bučko sem narezala na palčke in na hitro popekla. Dodala sem še nekaj zelenih ter nekaj črnih (kalamata) oliv. Solila nisem (so olive že precej slane), sem pa vse skupaj nekoliko poporala. V ponev sem dodala kuhane špagete (al dente seveda 😉 ) ter zalila (dobesedno) z dobršno mero olivnega olja.

Preden sem se špagetov lotila, sem jih potresla s konopljinimi semeni. Skratka, kakorkoli in s čimerkoli si pripravim testenine, me nikoli ne razočarajo.

ŠpagetiNa koncu pa še besede slavne temnopolte manekenke Naomi Campbell: ”There’s nothing I like more than a lovely bowl of pasta.”

Joj, Naomi, se ne bi mogla strinjati bolj! 😉

 

 

Dodaj odgovor