Ferrero Rocher

Ferrero rocherOd vseh ‘industrijskih’ bonbonier, so mi ferreroti najljubši. Kremna čokoladna sredica v hrustljavi oblekici, posuti z lešniki in preliti s še več čokolade. Mmmm… Priljubljene čokolatine pa lahko pripraviš tudi doma. Morda niso povsem enaki od kupljenih, so pa prav tako izjemno okusni. Za pripravo ne potrebuješ nobenega pekovskega predznanja, še več, ne potrebuješ niti pečice.

In kaj potrebuješ?

*120 g olupljenih praženih lešnikov

*200 g Nutelle

*70 g vafljev (oblati za napolitanke, lahko pa tudi korneti za sladoled)

*250 g čokolade (lahko mlečne ali temne, jaz uporabim pol prve, pol druge)

Sesekljaj lešnike. Polovico lešnikov zmešaj z Nutello in za eno uro postavi v hladilnik. Medtem sesekljaj vaflje. Malce vafljev in lešnikov prihrani, preostanek pa vmešaj v ohlajeno zmes. Sedaj sledi packanje. Dobesedno 🙂 V roke vzami malce zmesi in jo med dlanmi toliko časa stiskaj in gneti, da lahko oblikuješ kroglico. Ko ti uspe porabiti vso zmes, kroglice povaljaj v dobro zdrobljenih vafljih in lešnikih, ki si jih prihranila.

Ferrerote zloži v primerno posodo in postavi v zamrzovalnik. Vsaj za pol ure, lahko tudi več.

Ferrero RocherMedtem nad vodno kopeljo stopi čokolado (pazi: voda v spodnji posodi se ne sme dotikati zgornje posode, kjer je čokolada!). Stopljeno čokolado ohladi na sobno temperaturo, nato pa v njej povaljaj rahlo zamrznjene kroglice. Polagaj jih na rešetko, da morebitna odvečna čokolada lahko odteče.

Ohlajene lahko (po želji) zaviješ v manjše kose alu folije, na katere prilepiš nalepko (in nanjo napišeš ljubko posvetilce 😉 )

Ferrero Rocher

One comment

Dodaj odgovor