Ajdina sladka malica

Ajda, jogurt, pistacija, goji jagode in čokoladaSaj ne, da nimam rada običajnih žitaric za zajtrk, kot so musliji, ovseni kosmiči, cornlakes-i in podobne zadeve… A vse bolj so mi všeč stare slovenske kaše. Kot sta na primer prosena in ajdova. In pri meni nista rezervirani le za najbolj tipične jedi iz njih. na primer bujto repo (kislo repo s proseno kašo) ali ajdovo kašo z jurčki. Pri meni sta ti dve žitarici pogosto tudi glavni zvezdi zajtrkov (oziroma vmesnih malic). In to v sladki različici.

Ajda, jogurt, pistacija, goji jagode in čokoladaMedtem ko proseno kašo najpogosteje pripravljam v kombinaciji s čežano ali pa s skuto, banano, lešniki in medom, pa z ajdo malce bolj eksperimentiram. Da bi jo jedla le v mleku (na primer namesto kosmičev), niti pomislim ne. Veliko boljša mi je gostejša različica, torej brez odvečne ‘tekočine’ 🙂 Nekakšna sladka rižota (iz ajde seveda 😉 )

Ajdo sem skuhala ter odlila odvečno vodo. Mlačno kašo sem zmešala z namočenimi goji jagodami (še boljše je z brusnicami, pa jih nisem imela), nasekljanimi pistacijami in temno čokolado. Za malce svežine pa še žlica kremastega jogurta.

Ajda, jogurt, pistacija, goji jagode in čokoladaTako hitro je bila pripravljena moja dopoldanska malica. Hitreje kot sendvič. Predvsem pa malce drugačno, malenkost bolj zdravo in veliko bolj okusno (čeprav, da se razumemo, tudi proti sendvičem nimam popolnoma nič). Brez kruha mi namreč živeti ni! 😉

Ajda, jogurt, pistacija, goji jagode in čokolada

0 comments

Dodaj odgovor