Ajda z jurčki. Slovensko. Jesensko.

Ajdova kaša z jurčki

Ajdovo kašo sem vzljubila nekaj let nazaj. Sprva mi je bila najboljša na sladek način, s kakšnim suhim sadjem, oreščki, žlico gostega jogurta in malce medu. Nato sem prešla na razne zelenjavne različice, v smislu rižot (le da v tem primeru riž zamenja ajda).

Ajda

Končno pa je prišla na vrsto tipična slovenska jed. Kaša z jurčki. Seveda sem recept prilagodila svojemu okusu, pa tudi sestavinam, ki sem jih mela na razpolago.

Ajdova kaša z jurčki

Kako sem pripravila kašo?

Prepražila sem čebulo, dodala jurčke, solila in poprala. Dodala ščep kurkume in kajenskega popra, za dodaten ‘kik’. Jurčkom sem dodala grah in korenček, peteršilj in timijan ter nasekljan česen. Posebej sem skuhala ajdovo kašo in malo stročjega fižola. Ko so bile gobe pripravljene, sem jim dodala kašo, malo limoninega soka in košček masla. Premešala, naložila na krožnik in prelila z olivnim oljem. Jami!

Ajdova kaša z jurčki

Konec septembra je in dnevi so se že precej ohladili. Zato sem jed še dodatno začinila, z namenom, da me malo ogreje. In me je. Želodček je sit, vseeno pa mi nekaj manjka… Mislim, da je čas za prvo letošnjo vročo čokolado 😉

Ajdova kaša z jurčki

0 comments

Dodaj odgovor