Maca motcha chia puding

Kaj pa je to? Maca mocha puding? Ne skrbi, verjetno nisi edina/edini, ki se to sprašuje 🙂 Tudi sama nisem imela pojma, ko sem na tale recept naletela na spletu. Ja, tale pač ni moj, ampak izposojen. Predvsem zato, ker sem doma že nekaj časa imela maco v prahu (to je tista svetlo rjava zadevica, precej neprijetnega vonja sicer, ki naj bi pozitivno vplivala na hormončke, energijo, libido in še in še). In ker je sama po sebi res ‘bljak’ jo je pač treba uporabiti kako drugače.

In kaj je boljšega od mace v sladici? Oziroma mace s čokolado? 😉 Verjetno ne kaj dosti. In če je že maca neko ‘ti’ superživilo (načeloma jih ne uporabljam – z izjemo chie in konopljinih semen, ki pa sploh ne veljajta več za neko strašno eksotiko), sem tokrat nekaj moje mace uporabila in pripravila ta famozni superčokopuding 🙂

Maca mocha je priljubljena kombinacija kave, kakava in mace in se običajno pojavlja kot zdrav napitek (predvsem za zjutraj, pa tudi za trenutke utrujenosti) in v tujini si veliko ljudi, brez take ‘kave’ sploh več ne predstavja življenja.

Maca je resnično eno močno superživilo in če te zanima več o njej, ti predlagam, da malce pobrskaš po spletu. Tudi kakav, seveda presen (torej surov, neobdelan in brez dodanega sladkorja) ima veliko mineralov in drugih pozitivnih učinkov.

Tem receptu je dodana še chia, ki ne le da uspešno skrbi za urejeno prebavo, ampak je polna zdravih omega 3 maščob, ki jh telo še kako potrebuje.

Brez sladila tukajle ne gre – kakav je zelo grenek, maca dokaj neprijetnega okusa, chia pa… no chia pa popolnoma brez okusa 🙂 Zato le uporabi nekaj sladkega, da bo puding bolj prijeten. Sama sem se tokrat odločila za med, čeprav najraje uporabljam javorjev sirup. Odločitev je seveda tvoja, predlagam pa, da uporabiš enega izmed tekočiš sladil. Tudi agava bi bila super – v moji kuhinji je sicer ni, morda pa jo imaš na zalogi ravno ti 🙂

Potrebuješ:

  • 50 g chia semen
  • cca. 125 ml mandljevega mleka *
  • 15 g presnega kakava v prahu
  • 5 g mace v prahu
  • čajno žličko expressa v prahu
  • ščep prave burbonske vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • 20 ml medu

 

Postopek:

Vse sestavine dobro premešaj in v mešalniku zmiksaj do gladke mase.  Preloži v kozarec in za nekaj ur postavi v hladilnik.

Ponudi za zajtrk, malico ali sladico, po želji s stepeno rastlinsko smetano, hrustljavimi piškoti, presnimi kakavovimi zrni, kokosovimi kosmiči ali koščki sveže banane.

*Količino mleka prilagodi svojim brbončicam – vedi, da chia popije precej vode in bo puding lepo zgostila. Če bo ta po nekaj urah pregost, ga preprosto razreči s še nekaj izbranega rastlinskega napitka.

Save

Dodaj odgovor