Mousse z vanilijo in belo čokolado z bananami

1Čokoladni mousse je enostavna sladica. Peka ni potrebna, le malce segrevanja in ohlajanja in že je na mizi. Je lahka, a hkrati bogatega okusa. Zanjo ne potrebuješ veliko sestavin, je pa pomembno, da so te kvalitetne. Sploh čokolada.

2

Je pa to tudi sladica, z katero resnično ne potrebuješ veliko kuharskih spretnosti, pa tudi časa ne. Idealna torej za vse tiste trenutke, ko ti ‘pade cuker’. Super je, ker je lahko narediš ravno toliko, kolikor jo potrebuješ. En sam lonček, mogoče dva. Ali pa seveda več. In tudi količina posamezne porcije je povsem odvisna od tvoje sladkosnedosti. Pravil ni, vse je v tvojih rokah.

3Seveda bi lahko naredila običajni čokoladni mousse. Torej takšen iz temne ali mlečne čokolade, a namenoma sem se odločila za belega. Zakaj? Doma sem že nekaj časa imela precej kvalitetno tablico bele čokolade. In to takšno, z dodatkom prave bourbonske vanilije. Jo pa pri nas nihče ne mara. Bele čokolade namreč. Vsaj ne v njeni osnovni obliki. Zato jo je bilo nujno potrebno nekoliko predelati 😉 In odločila sem se za enostavno kremo, ki sem ji dodala rezine banane, po vrhu pa malo zdrobljenih kakavovih zrn in mandljevih lističev. Kreme je bilo ravno dovolj za dva kozarčka. Ne preveč, nikakor pa tudi ne premalo.

4Potrebuješ:

* 250 g sladke smetane

* 85 g bele čokolade

* 3 liste želatine (oziroma toliko, da nanese 5 gramov)

* nekaj hladne vode

* 1 rumenjak

* 1 jedilno žlico sladkorja

* 75 ml mleka

* pol čajne žličke prave vanilije v prahu ai semena enega stroka vanilije

* 1 večjo banano

Za piko na i pa še:

* mandljeve lističe ter zdrobljena kakavova zrna

5

Sladica je najboljša takoj, ko je narejena. Če bo predolgo čakala na hladnem, se lahko nekoliko izsuši. Zato velja – skuhaj, ohladi, zmiksaj in pojej 😉

6

One comment

Dodaj odgovor