Maca smoothie – bolj kot puding

1Čeprav sem si obljubila, da si bom smoothije večkrat pripravljala, mi to nekako ‘ne uspe’. Morda je krivo vreme, zaradi katerega mi zjutraj veliko bolj prija kaj toplega kot hladni sadni ali asdno zelenjavni smoothiji. Kadar pa si ga vseeno naredim, je vselej ena sestavina, brez katere ne gre. To je banana. Fino posladka in doda lepo, kremasto strukturo. kadarkoli sem to poletje naredila smoothie, sem poleg banane dodala še kak drug sadež, največkrat borovnice, maline ali robide, ki sem si jih, na srečo, letos res lahko najedla. Pa še zamrznila sem jih precej, tako da se bom z njimi lahko crkljala tudi pozimi 😉

Včasih v smoothi dodam še zelenje. Ne zelenjavo, ampak zelenje. Solato, regrat, blitvo. Včasih pa so smoothiji zgolj in samo sadni. Takšni, za ‘pocrkljat’. Današnji je bil zagotovo eden takšnih. Poleg obilice sadja (tokrat brez gozdnih sadežev) sem dodala še nekaj suhega sadja, kokosovega sladkorja, rastlinskega mleka in superživilo – maco.

3Maca (izg. maka) je korenina, ki pomaga pri povečanje energije, vzdržljivosti ter pozitivno vpliva na hormone. Kadar pa so hormoni v neravnovesju je celotno počutje slabše, poleg tega pa to močno vpliva na celotno zdravje.Maca ima še številne druge pozitivne lastnosti. Jaz sem svojo dobila v Biolandiji. Na njihovi spletni strani, si lahko prebereš marsikaj o njenih pozitivnih učinkih.

4Za kozarec smoothija (tale moj je bolj puding , saj sem dodala le toliko tekočine, da se je lepo zmešalo) potrebuješ:

* 1 veliko zrelo banano

* 1 večjo hruško (jaz prisegam na viljamovke)

* 1 čž mace v prahu

* 1 čž kokosovega sladkorja

* 1 čž presnega kakava

* 1 čž cimeta

* * 2 datelja (namoči ju za 15 minut, da se zmehčata)

* 5 čez noč namočenih brazilskih orehov

* malo riževega mleka (nesladkanega)

5Vse skupaj zmiksaš do gladke konsistence. Potreseš s ščepcem cimeta, poješ z žličko in uživaš 🙂

 

Dodaj odgovor