Okusni namazi za krekerje

1Pred časom sem prvič poskusila presne krekerje (nekaj več o njih najdeš tukaj). In priznam, navdušena sem bila nad okusom. Vedno sem mislila, da so takšne, presne zadevice, bolj kot ne brez okusa, a ti krekerji so dokazali ravno nasprotno. Ne le, da so izjemno zdravi in hranljivi, tudi nadvse okusni so. Poskusila sem dve različni vrsti, obojni so slani, a po okusu vseeno drugačni. So tanki, majhni in simpatični prigrizki. Večino sem pohrustala kar tako, mimogrede, nekaj pa mi jih je še ostalo.

3Ker se samo od teh nekaj krekerjev pač ne bi mogla najesti, sem se danes, za popoldansko malico, malce poigrala. Pripravila sem si tri različne namaze oz. malce gostejše omakce, v katere sem veselo pomakala svežo hrustljavo zelenjavo z domačega vrta ter prijetno pikantne presne kruhke.

Prvi namaz je namaz iz čičerike. Kuhano čičeriko preprosto zmiksaš v mešalniku, dodaš kar nekaj olivnega olja, malo limoninega soka, sol in poper. Pa malce strtih semen kumine, ščepec kurkume in ščep kajenskega popra.

Drugi namaz je malce bolj sladek (kljub temu, da mu je dodana sol). Kar se je zelo lepo podalo slanim krekerjem. Ta namaz (oziroma bolj omakica) je narejena iz zmiksanih (in prej namočenih) indijskih oreščkov, vode, ščepca soli in kančka mlete rdeče paprike.

Tretji namaz je avokadov. Dobro zrel avokado zmiksaš z malce limoninega soka, dodaš jogurt (lahko povsem navadnega, grškega, morda celo sojinega), sol, precej suhega origana ter nekaj svežega drobnjaka.

4Poleg omakic in dokaj pikantnih krekerjev se prileže na palčke narezana sveža zelenava (na primer korenček, rumene in zelene bučke, kumara) ter skledica črnih oliv. Ni boljšega kot majhen popoldanski piknik. Kljub muhastem vremenu je počutje takoj boljše. Sploh če veselje ob hrani lahko deliš še s kom.

5

0 comments

Dodaj odgovor