Jogurt s hitrim marelični džemom, kosmiči in gozdnimi borovnicami

1Zadnje dni se zjutraj zbujam zgodaj. Zelo zgodaj! Tam okoli pol šeste. Seveda še kakšno urico poležavam, ker ob tej uri bi bilo res malo prezgodaj, da bi ropotala po hiši. Ko vstanem, si vedno najprej pripravim zajtrk. Kavica sledi po njem.

2In zato, ker sem okoli sedmih velikokrat že po zajtrku, mi do kosila vedno manjka kakšna vmesna malica 😉 Rada se sučem po kuhinji (čeprav priznam, da takrat, ko sem sama, oz. imam vsaj prostor in čas) in v tem zelo uživam. Sploh če imam na voljo vsaj nekaj sestavin iz katerih si lahko pripravim kaj okusnega.

3Dokaj pogoste in moje najljubše dopoldankse malice so sestavljene iz: a) nekega žita (kosmiči, različne kaše, itd.) b) nečesa mlečnega (skute, jogurta-največkrat ovčjega ali kozjega, maskarpone sirčka) c) nekaj sadnega (sveže ali suho sadje) d) različnih toppingov (največkrat v obliki oreščkov ter medu ali temne čokolade).

4Tudi danes sem si privoščila nekaj podobnega. In ker imam v hladilniku še nekaj domačih marelic (ja, domačih domačih – z našega vrta!, ki so, mimogrede, nepremerljivo boljše od kupljenih 😉 ) ter gozdnih borovnic, sem pač združila to dvoje 🙂 Okusnega sadja tokrat nisem želela prekriti z medom, čokolado ali oreščki, vsekakor pa sem sadju dodala kremast jogurt ter seveda kosmiče, da sem se vsaj malo najedla 😉

33Potrebovala sem:

* 4 marelice

* pest svežih gozdnih borovnic

* ščep cimeta

* lonček jogurta

* večjo pest ovsenih kosmičev***

* svežo meliso

***če si na brezglutenski dieti izberi zate primerne kosmiče

Kosmiče sem za nekaj ur namočila v jogurtu, da so se prijetno zmehčali. Zmiksala sem tri marelice, čisto do gladkega. Dodala sem jim le majhen ščepc cimeta, nič drugega. Ker nimam večjih kozarčkov, sem si pač pripravila dva 🙂 Začela sem s plastjo marelične kaše, nato so sledili kosmiči, pa spet plast marelic in plast kosmičev. Na vrhu sem dodala še veliko žlico jogurta (mimogrede, uporabila sem ovčjega iz Hoferja, ki je res odličen – kremast in zelo gost – takšen kot so grški jogurti). Vse skupaj sem zaključila z rezinami marelice, svežimi gozdnimi borovnicami ter malo surovih (torej nenamočenih) kosmičev. Pa listek sveže melise za malce svežine. Božansko! Pa tako zelo preprosto.

Namig: takšne kozarčke lahko pripraviš vnaprej in jih hraniš v hladilniku. Nato čez vse skupaj priliješ le še žlico medu in ponudiš kot zdravo sladico.  Če se ti uspe zadržati, pa si večji kozarček lahko prihraniš za jutrišnji zajtrk in tako že danes poskrbiš za dober začetek novega tedna 😉

Dodaj odgovor