Na žaru pečen mariniran piščanec z avokadovo salso

chicken + avocado salsaV zadnjem letu sem postala velika ljubiteljica avokada. Uporabljam ga tako v sladkih receptih (npr, čokoladnem pudingu – recept zanj najdeš tukaj), kot v različnih solatah in rižotah. Avokado se odlično ujema s paradižnikom in ker mi ga je od današnjega zajtrka ostalo še pol, sem ga uporabila za salso, ki sem si jo postregla ob, na žaru pečenem piščancu.

chicken + avocado salsaKer sem takšno salso delala prvič, sem na internetu najprej preverila približen recept zanjo. Recepti so bili raznoliki, skoraj vsi pa so salso kombinirali z rdečo čebulo. Ker jo nisem imela, sem jo pač izpustila, verjamem pa, da bi bil okus še boljši, izgled pa še barvitejši. Tudi koriander (ki je sicer največkrat uporabljan) sem sama zamenjala za peteršilj, a nič zato, opazila sem, da nisem edina 🙂

Piščanca sem popekla na žar ponvi, še prej pa sem ga natrla z marinado.

Vse skupaj sem postregla na posteljici z različne zelenolistnate zelenjave, ki sem jo našla na domačem vrtu.

Takšno kosilo je izjemno enostavno za pripravo, pripravljeno je zelo hitro. Je lahko, osvežujoče in kot nalašč za prvi poletni dan. In idealno, če veš, da te pozneje čaka gora sladkarij 😉
chicken + avocado salsaZa mariniranega piščanca potrebuješ:

* dva piščančja fileja

* grobo morsko sol

* limonino lupinico

* rožmarin

* olivno olje

chicken + avocado salsaV terilniku streš sol z limonino lupinico (ekološke limone) ter rožmarinom. Postopoma dodajaš olje, in treš, dokler zmes ne postane podobna gladki pasti. Z njo premažeš piščančje meso in ga mariniranega pustiš vsaj kakšno urico. Nato meso spečeš na žar ponvi.

chicken + avocado salsaZa avokadovo salso potrebuješ:

* pol avokada

* en paradižnik

* polovico kumare

* manjši šopek peteršilja

* sol in poper

* limonin sok

Zelenjavo narežeš na majhne, približno enako velike kocke. Avokado takoj preliješ z limono, da ne porjavi. Soliš, popraš ter potreseš z nasekljanim peteršiljem. Premešaš.

chicken + avocado salsaZa zelenjavno posteljico lahko uporabiš poljubno zelenolistnato zelenjavo. Jaz sem na vrtu našla: rukolo, mlado blitvo, origano, liste kapucinke ter sladkornega graha. Čeznjo nato naložiš salso in piščančje meso.

Dodaj odgovor