Posladek iz polnozrnatih piškotov, limonine kreme in vanilijeve sladke smetane

IMG_5360 2Iz limonine kreme, ki sem jo naredila pred kratkim, sem naredila preprosto in hitro sladico, ki sem jo v dveh dneh kar nekajkrat ponovila. Čeprav sem mislila, da bom kremo uporabila za različne recepte, je na koncu vsa pristala v enostavnih sladicah, ki jih objavljam tukaj.

IMG_5339 2Res je, da je s kremo malce več dela, a ko je narejena, je tale sladica lahko zelo hitro pripravljena. Fino je, da  krema v hladilniku počiva čez noč, naslednji dan pa jo že lahko uporabiš. Kjerkoli želiš.

IMG_5357 2Za sladico v kozarcih potrebuješ:

* limonino kremo (po tem receptu)

* nekaj polnozrnatih piškotov (npr. Grancereale)

* dve žlici sladkorja

* žlico stopljenega masla

* sladko smetano

* utrjevalec smetane (kremfix) – ni pa nujno

* pravo vanilijo (lahko strok, lahko izvleček, lahko prah – samo da je prava in ne le esenca)

* lističi sveže melise za okras

IMG_5366 2Piškote zdrobiš, jim dodaš žlico sladkorja ter žlico stopljenega masla. Premešaš. Sladko smetano stepeš, med stepanjem dodaš žlico sladkorja, pravo vanilijo (lahko v prahu) ter utrjevalec smetane. Ni nujno, je pa fino, sploh, če bo sladica nekaj časa čakala na goste 😉

Nato začneš s polnjenjem kozarčkov. Najprej žlica piškotov, potem limonina krema, pa sladka smetana. vse še enkrat ponoviš, okrasiš z še malo piškotovter lističem sveže melise.

Ponudiš takoj ali pa hraniš v hladilniku.

IMG_5341 2Takšna sladica je resda preprosta, je pa precej nasitna. Tako da tudi, če se odločiš za manjše kozarčke, bo učinek enak. Ti boš še vedno imel(a) dokaj malo dela in umazane posode, gostje pa bodo navdušeni. Pa še ena dobra stvar – manj kozarčkov, pomeni več porcij 😉

IMG_5359 2

Dodaj odgovor