Limonin piščanec z artičokami in črnimi olivami

2Čeprav mesa ne jem vsak dan, pa se vsaj dvakrat tedensko zagotovo znajde na krožniku. Največkrat pečen, občasno pa kot del obare, karija ali rižote. In najraje imam piščančjega.

4Začinim ga zelo različno. Včasih le s soljo, drugič se igram z močnejšimi začimbami, kot so kurkuma, mleta rdeča paprika, kajenski poper… Pri kuhanju uporabljam različna zelišča. Pozimi suha, poleti sveža. Piščanec je glede ‘ekperimentiranja’ z začimbnicami zelo hvaležen. Poda se mu tako bazilika, kot tudi origano, timijan, rožmarin… Pri začinjenju sem tokrat uporabila zgolj sol in sveže mlet črni poper ter nekaj vejic svežega timijana, ki na vrtu že pridno uspeva. Poseben okus pa mu zagotovo dodajo rezine limone, ki so se pekle skupaj z njim.

3Za eno osebo sem potrebovala:

* dva manjša piščančja fileja

* kokosovo olje

* sol, poper

* vložene artičoke

* črne olive kalamata

* nekaj rezin limone

* svež timijan

1Na maščobi sem popekla koščke mesa in malce pozneje dodala rezine limone. Ponev sem nato pokrila, da so se okusi lepo spojili, meso pa se je dušilo v soku limone. Malce pred koncem sem meso solila, mu dodala narezane vložene artičoke, nekaj črnih oliv in malo svežega timijana. Še minutka ali dve in jed je bila gotova. Na koncu sem meso le še rahlo poporala ter mu dodala nekaj vejic svežega timijana.

Živila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* vložene artičoke Cereal Terra

* Kalamata olive v slanici Rapunzel

kalcek+napis_color.ai

 

Dodaj odgovor