Pisana kvinoja s pečenim sladkim krompirjem in limoninim piščancem

Pisana kvinoja s sladkim krompirjem, limono in koromačem + piščančji file z lim. lupinicoRada kuham in kuhanje mi resnično ne predstavlja nekega bremena. Seveda le, če imam zanj čas. Za svoje obroke se rada potrudim, poskušam kombinirati sestavine, ki jih imam rada v neko novo, malo drugačno jed. Priznam, pri kombiniranju sem včasih premalo pogumna in se večinoma upiram na že znane okuse. Seveda večkrat poskusim kaj novega, a postopoma in vedno najprej kot samostojno jed. Da s kombiniranjem slučajno ne bi pokvarila celotne jedi, ( če mi nova sestavina ne bi bila všeč) 😉 Na srečo in veselje mi je bilo do sedaj (skoraj!) vse, kar sem novega poskusila zelo všeč. Tako zelo, da je so nove sestavine postale stalnica mojega jedilnika.

Pisana kvinoja s sladkim krompirjem, limono in koromačem + piščančji file z lim. lupinicoIn če kuham že zjutraj, za kosilo in za popoldansko malico (ki je v mojem primeru praktično enako kot drugo kosilo), pa sem za kuhanje nekoliko lena le zvečer. Včasih si sicer skuham krožnik testenin, še največrat pa zgrabim nekaj kosov kruha, jih popečem, premažem z maslom, skutnim namazom ali čim podobnim. Prav z veseljem bi kaj takega, kar objavljam danes, jedla tudi za večerjo. No, v mojem primeru sem tole naredila za mojo popoldansko ‘malico’, zvečer pa je, kakopak, na vrsto prišel kar dobri stari kruh 🙂 Aja, stari ne v prvotnem pomenu besede, saj se mi praktično ne more zgoditi da bi mi kruh zastaral. Ga imam preveč rada 🙂 Pa še pečem ga sama, kar zagotovo pripomore k temu, da zares, prav nikoli, ne zavržem niti koščka.

Potrebovala sem:

* 25 g bele kvinoje

* 25 g rdeče kvinoje

* pest kuhane čičerike

* en sladek krompir

* dva manjša piščančja fileja

* eno limono

* sol, poper in suh timijan

Pisana kvinoja s sladkim krompirjem, limono in koromačem + piščančji file z lim. lupinicoPiščančja fileja sem marinirala v mešanici limoninega soka, olja, suhega timijana, soli, popra in limonine lupinice. Približno pol ure, nič več.

Medtem sem skuhala obe kvinoji (v istem loncu 😉 ). Kuhano sem pustila, da popije odvečno tekočino.

Sladek krompir sem narezala na majhne koščke, prav tako malce koromača, ki se je še ‘valjal’ v hladilniku. Prav tako sem na majhne koščke narezala eno rezino limone, čičeriko pa sem le sprala pod tekočo vodo (ker sem uporabila že kuhano 😉 )

Krompir sem prelila z malo olja in ga pekla v pečici približno 20 minut. Ker so bili koščki majhni, je ta čas povsem zadostoval. Krompirju sem kmalu dodala še rezine limone in koromača, prav tako rahlo naoljenega.

Meso sem spekla v ponvi. Pečeno meso sem naložila na mešanico kvinoje, sladkega krompirja, koromača, limoninih koščkov (ja, lahko poješ tudi lupino, je prav super – a glej da za to izbereš bio limono) in čičerike. Vse skupaj sem še malce solila in poprala. Piščanca sem potresla s še malo suhega timijana, prilogo pa okrasila z malce svežega koromačevega zelenja.

Pisana kvinoja s sladkim krompirjem, limono in koromačem + piščančji file z lim. lupinicoHitro, enostavno, okusno. Kombinacija kvinoje, krompirja in čičerike je super. S kromačem pa po mojem mnenju itak ne moreš zgrešiti 🙂 Limona je jed prijetno osvežila in poskrbela za malce kisline. Prav prijetna sprememba.

Živila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* bio rdeča kvinoja Dragon Food

kalcek+napis_color.ai

Dodaj odgovor