Solata iz koromača, avokada, oliv in artičok

Solata iz avokada, koromača, oliv in artičokAvokado se v zadnjem času res pogosto znajde v mojih receptih. Imam pač obdobje avokada 🙂 Moj trenutno najljubši in najenostavnejši recept je kar preprost avokadov namaz na kruhu, skupaj z vmešanim jajcem.

Ker kuham le zase navadno nikoli ne porabim vsega sadeža naenkrat. En kos zato lahko uporabim vsaj dvakrat, kar je velika prednost 🙂 Tudi tokrat me je malo avokada čakalo v hladilniku. Polovico sem ga uporabila včeraj, preostanek bo prišel na vrsto danes. Če ne porabiš vsega hkrati, ga, prerezanega, nujno dobro nakapljaj z limono, sicer bo povsem porjavel. Sama ga nato zaprem kar v steklen kozarec.

Za predjed pred današnjemim kosilom sem si torej privoščila majhno solato, seveda z avokadom 🙂 Navadno v solato z avokadom vedno narežem še kak paradižnik, saj sta odlična kombinacija. Tokrat ga nisem. namenoma. Raje sem se odločila za malce drugačno kombinacijo. Nekaj novega. Nekaj malce drugačnega…

Solata iz avokada, koromača, oliv in artičokZa solato za eno osebo sem potrebovala:

* pol manjšega koromača

* pol manjšega avokada

* nekaj vloženih artičok

* pest črnih oliv

* malo rdeče čebulice

* olivno olje

* limonin sok

* sol

* suh origano

Postopek? Postopka skorajda ni 🙂 Koromač sem narezala na tanke rezine, avokado na malce večje. Artičoke sem odcedila in razpolovila. Vse skupaj sem zložila na krožnik, ga okrasila z na tanko narezano rdečo čebulico in dodala nekaj črnih oliv. Solila sem res malo (slane so olive, slane so vložene artičoke), sem pa solato zabelila s kar nekaj olivnega olja in par kapljic limone. Na koncu sem jo posula še s suhim origanom.

Solata iz avokada, koromača, oliv in artičok

Živila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* bio vložene artičoke Cereal terra

kalcek+napis_color.ai

Dodaj odgovor