Skutine palačinkice za dobro jutro. Z rožičevo moko namesto kakava.

Skutine palačinkiceTokratne palačinke (ja, resnično obožujem palačinke – vedno bolj) so malce drugačne od običajnih. Zakaj? Ker niso tanke in nadevane z marmelado, čokolado ali kakšnim drugim polnilom. Zato, ker je v njih več beljakovin kot v običajnih. Zato, ker so zdrave, po vrhu pa še zelooo rahle in okusne!

Skutine palačinkiceVedela sem, da bodo, če bom v testo dala skuto, debelejše. Podobne tistim, ameriškim. Sprva sem hotela narediti le eno večjo, pozneje pa sem se odločila za več manjših. Za slastno sedmico 😉 Če bi delala palačinke normalne velikosti, bi verjetno prišle dve, dve in pol 🙂 Toliko za orientacijo. Ne glede na število palačink, pa je ta količina, za eno osebo, povsem dovolj.

Zanje sem potrebovala:

* 1 jajce

* 35 g (albuminske) skute

* 40 g ajdove moke

* 10 g rožičeve moke

* malo radenske

* malce pomarančne lupinice

* žličko cimeta

* ščep vinskega kamna

* ščep sode bikarbone

+

* 40 g (albuminske) skute

* žlico pomarančnega soka

* eno manjšo pomarančo

* pest goji jagod

* malce cvetnega prahu

Z električnim mešalnikom sem zmiksala rumenjak in skuto. V drugi posodi sem premešala presajeno moko, rožičevo moko (lahko uporabiš tudi kakav), vinski kamen, sodo bikarbono, naribano pomarančno lupinico in cimet. To dvoje sem nato združila in prilila malo radenske – toliko, da je bila zmes primerno gosta. V tem primeru kar precej bolj kot običajna masa za palačinke. Nato sem posebej (zopet z električnim mešalnikom) stepla še  beljak ter ga počasi vmešala v zmes, ki je nato počivala. Toliko časa da…

… sem olupila pomarančo in jo razrezala. Sprala goji jagode, da so se malce omočile in zmehčale, strla nekaj zrn cvetnega prahu in z vilico pretlačila skuto ter jo premešala z malce pomarančnega soka, da ni bila več tako suha, kot je bila.

Skutine palačinkiceV ponvi sem raztopila kokosovo maščobo in na njej spekla manjše palačinke. Za eno palačinko sem uporabila malce večjo, polno jedilno žlico mase. Medtem ko sem pekla ‘drugo rundo’ palačinkih sem prve postavila v vnaprej ogreto pečico, da so ostale tople.

Nato sem sladkih sedem razporedila po krožniku, mednje vstavila pomarančne rozine, okrasila s skuto, goji jagodami in cvetnim prahom.

Skutine palačinkiceLepo, sproščeno in, upam da sončno, nedeljo ti želim! 🙂

0 comments

Dodaj odgovor