Jabolka z jogurtom in hladno ajdo. Mala malica!

IMG_0279Sem že povedala, da sem kot majhen otrok? 🙂 Ki mora jesti na vsaki dve, tri ure? 🙂 In ker že tako kuham  vsak dan, večkrat na dan, pa tiste vmesne malice rada poenostavim.

IMG_0280Ena takšnih, preprostih malic, so tudi jabolka s cimetom in jogurtom. Ampak ker res ne morem brez kuhanja (pa tudi zato, da bi bilo malo bolj nasitno), sem jim dodala še nekaj mojih najljubših stvari.

Ajdovo kašo na primer. Vzljubila sem jo že pred leti. Uporabljam jo tako za sladke kot slane jedi.

Na primer z gozdnimi sadeži, mandlji in čokolado  za odličen zajtrk. Prav simpatično zgleda tudi s sadjem v kozarcu, skupaj z jogurtom in kokosom. Že kot prava mala (in predvsem zdrava) sladica.

Je tudi enkraten nadomestek riža v rižotah. Na primer z gobicami. Ajdova kaša z jurčki je tipična slovenska jed. In nadvse okusna tudi. Joj, pa v kombinaciji z bučo, skuto, čičeriko in popečenimi bučnicami. Odlično.

Prav tako pa obožujem ajdov kruh, pa tudi testenine niso slabe. Prav odlične so. Sicer jih v zadnjem času nekoliko zapostavljam, saj sem odkrila še ene, meni osebno bolj okusne – riževe.

IMG_0281Za današnji ‘prigrizek’ sem tako skuhala nekaj ajdove kaše, kuhano pa posplahnila pod mrzlo vodo (preprosto se mi ni ljubilo čakati, da bi se ohladila po naravni poti 😉 ) In potem sem začela s pripravo. Narezala eno lepo rdeče jabolko 🙂 Posula sem ga s cimetom v prahu in premešala z ohlajeno ajdo. Čez sem prelila tekoč polnomasten jogurt (light različice, skrijte se! 😉 ). Čez jogurt sem dala še malo narezanega jabolka, ga posula s strim cvetnim prahom in janeževimi semeni. Še malo hladne ajde in to je to.

Tako preprosto, da skorajda ni vredno objave. A tako zelo dobro, da je ta vseeno na mestu 🙂

Jabolka z jogurtom in ajdo

Živila, ki jih je za ta recept prijazno prispevala ekološka trgovina Kalček:

* bio ajdova kaša Dragon Food

kalcek+napis_color.ai

Dodaj odgovor