Jagodne sanje

smoothie: banana, jagode, mandlji, jogurt, vanilijaTa sadni smoothie je kot nalašač za dopoldansko ali popoldansko malico. Prijetno sladek, a ne preveč. Kremast, a ne pregost. Nasiten, a ravno toliko, da ne obleži v želodcu.

smoothie: banana, jagode, mandlji, jogurt, vanilijaČeprav se je zima komajda začela (letos sicer res nekoliko pozno), pa v trgovinah že ponujajo sveže jagode. Januarja!  Kje in kako so zrasle, ne vem. Vem pa, da je nemogoče, da je v njih kaj koristnega. Morda okus niti ni slab, a okus je vse, kar premorejo.

Popolnoma druga zgodba so jagode, ki sredi poletja zrasejo na domačem vrtu. Ki ne dobijo ne barve ne okusa, dokler jih sonce dodobra ne posonči 🙂 In tiste, tiste imajo zares pravi okus. Okus po.. no, po jagodah in ne le po sladki vodi, kot njihove prijateljice iz supermarketa. Poleg okusa pa še veliko vitaminčkov, ki pa jih najbolj potrebujem ravno zdaj, ko se je začel prvi hujši mraz.

IMG_0254Sadje imam rada. Skoraj vso (z izjemo melon -fuj! 😉 ). V tem letnem času pojem zagotovo največ banan. Tu in tam pa še kakšno pomarančo, jabolko… Poleti pridem bolj na svoj račun. Češnje, marelice, breskve… Mmmm… In moji najljubši – gozdni sadeži! Borovnice, maline, robide in ja, jagode. Gozdne in vrtne. Na srečo so gozdni sadeži najbolj hvaležni za zamrzovanje. In če se mi uspe upreti skušnjavi sveže obranih dobrot, si jih nekaj shranim v zamrzovalno skrinjo. Za dolgo in mrzlo zimo 🙂

In tako sem se danes spomnila na jagode. Kupljene zamrznjene jagode mi sploh niso všeč. Domače pa so veliko boljše. In kot nalašč za moj popoldanski smoothie.

IMG_0257V mešalniku sem zmešala eno zares dobro zrelo banano, dodala skledico zamrznjenih jagod ter skledico olupljenih mandljev (olupiš jih tako, da jih čez noč namočiš v vodi. Kožica se tako zlahka odstrani). Namesto vode sem sadju in oreščkom dodala naraven jogurt. Ščep prave vanilije v prahu pa je dodal še piko na i.

V nekaj minutah je bila malica pripravljena. Zlahka bi ji rekla tudi sladica, sploh če bi jo dopolnila s stepeno sladko smetano in nekaj nastrgane čokolade… A danes je bilo to povsem dovolj. Dovolj, da sem lažje počakala na večerjo in da sem se malo pocrkljala 🙂

smoothie: banana, jagode, mandlji, jogurt, vanilija

Dodaj odgovor