Power smoothie

IMG_0089Res je, da so smoothiji v principu zelo zdravi, in tudi tale ni izjema, a navadno se z njimi malokdo želi zrediti. Ljudje večinoma pazijo da ne pojejo prevečm a pri meni je ravno obratno. Želim pridobiti na teži, hkrati pa še vedno jesti zdravo in polnovredno. Zato jem večkrat dnevno. Poleg zajtrka in dopoldanske malice imam tekom dneva še dva kosila, zvečer pa eno res kalorično večerjo (ki največkrat vključuje velike količine kruha in masla – no, to na primer že ni preveč zdravo- hehe 😉 ).

IMG_0090A do zdaj mi ni ravno najbolj uspevalo. Res je, da sem tudi količine posameznih obrokov povečala (to, kar je običajno na fotografijah na tem blogu je samo delček celotnega obroka 😉 ), zato sem se odločila, da dodam še en obrok. In sicer v obliki smoothija.

Verjetno ne bom imela časa, pa tudi ne volje in sestavin, da bi si ga delala vsako jutro (seveda še pred pravim zajtrkom), se bom pa potrudila. In ja, takšni smoothiji so hkrati zdravi, vendar vseeno zelo kalorični, saj njihova skupna vrednost presega 800 kalorij (ta številka velja za celoten recept, iz česar navadno prde skoraj liter gostega šejka, ki ga spijem, oziroma bolje rečeno pojem takoj zjutraj).

IMG_0091Verjamem, da tvoja želja ni pridobivanje teže (razen če si eden/ena redkih, tako kot jaz), in ti zdajle ni najbolj jasno, zakaj potem sploh tole bereš, a naj ti povem, da je takšen smoothie povsem primeren tudi kot samostojni obrok. Morda še prepoloviš količine (ali pa napitek s kom deliš), pa je zadeva rešena 🙂 Vsekakor pa boš z njim dobil-a vse, kar potrebuješ za zdrav začetek dneva. Beljakovine, zdrave maščobe, ogljikove hitrate za energijo, pa tudi vitamine in vlaknine. Skratka, ni da ni 🙂

IMG_0092Za današnji (prvi takšen) smoothie sem v blenderju zmešala:

* 2 dcl mandljevega mleka (kupljenega)

* 250 ml kefirja

* 3 jedilni žlici medu

* dve banani

* 30 g mandljev (namočenih čez noč in olupljenih)

* 4 jedine žlice kokosove moke

* jedilna žlica konopljinih proteinov

* jedilna žlica kokosovega olja

* čajna žllička konopljinega olja

* večja pest špinače

* nekaj kapljic limoninega soka

Smoothie sem prelila v kozarce, ki sem jih naknadno obogatila še nekaj žlicami kosmičev. Naj povem, da je vse skupaj res zelo gosto, zato priporočam uporabo žlice 🙂 Je pa izredno nasitno. A tudi zelo zelo okusno!!! Vsaj to 🙂 Dva kozarca (po 3dcl sem še zmogla), eden je ostal za dopoldansko malico.

IMG_0093Tako, jutri še nekoliko povečam količine. Morda kaj izpustim, kaj novega dodam. Po filingu in trenutnem navdihu. Upam, da bodo rezultati vidni 🙂

Včasih bo osnova (polnomasten) jogurt, včasih mleko. Rastlinsko ali živalsko. Namesto medu morda suhi dateljni. In tu pa tam, bom kakšen takšen recept tudi objavila. Pa četudi ga boš sam-a imel-a za samostojni obrok, ki je, mimogrede, primeren tudi za ‘na pot’ ali malico za na faks ali v službo.

Z mojimi objavami s kaloričnimi šejki pa ne bom pretiravala… Raje ti bom pokazala kaj bolj ‘uporabnega’, kar se bo skuhalo v moji kuhinji 🙂

Dodaj odgovor