Mandljevo borovničev smoothie s kosmiči

Mandlji, borovnice, kosmiči in medKo ti sredi dopoldneva zmanjka energije, pa bi, kljub temu, da bo vsak čas čas za kosilo, nekaj malega ‘prigriznil’, te za spremembo lahko reši tudi smoothie. Seveda če je malo bolj gost, kremast in nasiten.

Mandlji, borovnice, kosmiči in medIn ravno smoothie je danes pred napadom lakote rešil mene 🙂 Malo sem pobrskala po hladilniku in shrambi, vse skupaj zmešala v mešalniku in le v nekaj minutah je bila malica pripravljena.

Mandlji, borovnice, kosmiči in medIn s katerimi sestavinami sem se poigrala tokrat? Pred časom sem kupila mandljevo mleko. Samo po sebi mi ni všeč, v smoothijih pa ni slabo, saj se zmeša z drugimi, malo bolj okusnimi sestavinami 🙂 Gozdne borovnice sem odtalila že prejšnji dan, ko sem jih potrebovala za peko. Bilo jih je preveč, zato so do danes pridno čakale v hladilniku. Za sadno noto je bilo torej poskrbljeno. Potem sem potrebovala nekaj za dodatno sladkobo – med bo pravi! Pa še nekaj malo bolj nasitnega ter nekaj hrustljavega. Kot so na primer kosmiči in oreščki.

Sestavine in postopek:

Mandljevo mleko sem zmiksala z borovnicami, kosmiči (moji so ovseni, brezglutenski, lahko pa izbereš katerekoli, oz. svoje najbljubše), narezanimi mandljevimi ‘palčkami’, ščepcem vanilije v prahu ter dvema žlicama medu. Po vrhu sem potresla še nekaj mandljevih palčk, kosmičev in borovnic (ki so večinoma potonile ;)).

Mandlji, borovnice, kosmiči in medMala malca, tale mala malca! 😉

 

0 comments

Dodaj odgovor