Čokoladne palačinke z banano in chia marmelado (brez jajc in glutena)

palacinkeDanes je poseben dan. In poseben dan kliče po posebnem zajtrku! 🙂 Ki pa ni nič kaj drugega kot dobre stare palačinke. A seveda v mojem stilu 😉

Zaželela sem si nekaj sladkega. In hitro pripravljenega. Naredila sem testo za debelejše palačinke.

Sestavine, postopek, peka…

Sestavine: ajdova moka, žlica konoljinih proteinov, gel iz chie semen (chio namočiš v petkratni količine vode), kakav, vanilija, cimet, ščepec soli in sode bikarbode ter radenska – toliko, da pride malce gostejše testo za palačinke. V zmes sem vmešala še eno manjšo, dobro zrelo in z vilico zmečkano banano. Ker je kakav grenek, rabi nekaj sladkega. Za protiutež 😉

Palačinke sem spekla na kokosovem olju. peka je malce zahtevnejša. Ker moje ‘ameriške palačinke’ vsebujejo banane, se rade malce primejo ponve. Zato moraš ugotoviti pravilno temperaturo na kateri pečeš.

Meni jih je uspelo speči, vendar ne brez težav. Ko sem jih želela obrniti, so se prelomile na pol. A nič zato. Bodo pač polovičke 🙂 Itak so predebele, da bi jih lahko zvijala. In danes ne bom pustila, da me kaj takšnega spravi v slabo voljo.

IMG_3172Namesto marmelade sem uporabila preostanek namočene chie (vedno jo namočim preveč, a je predraga, da bi jo zavrgla). Zato sem jo zmešala z še eno mini zrelo zmečkano banano in nekaj malinami. To čudo sem namazala palačinke, jih potresla s kakavom in okrasila z nekaj svežimi malinami.

Zelo sladko, a brez slabe vesti 😉

IMG_3173

0 comments

Dodaj odgovor