Smoothie z radičem, aloe vero in kakavom

choco smoothiePoleti sem si pred zajtrkom večkrat privoščila smoothie. Na vrtu je bilo veliko zelenja, banane, ki so, vsaj po mojem, obvezen del ‘zelenih’ smoothijev, pa itak ves čas kupujem. Zato sem občasno zmiksala to dvoje, zraven pa vedno dodala še kaj… Kokosovo moko, konopljina semena, mandlje, lešnike, pistacijo… Od sadja se je v mojem zelenem napitku pogosto znašla tudi kakšna jagoda, občasno jogurt. Smoothieje sem vedno kombinirala z nekaj maščobe (da se vitaminčki lahko vsrkajo), pa s kakšno začimbo, na primer cimetom ali vanilijo v prahu. Tudi z ingverjem sem poskusila ter občasno s kurkumo (bolj zaradi zdravja kot okusa ;)). Smoothie me je nasitil za kakšne pol urice, nato je sledil zajtrk…

Zadnje čase mikserček bolj kot ne počiva. Zadnjih listov domače solate mi je škoda uporabiti na tak način. Jih predolgo ne bo na razpolago. Mi je pa babica zadnjič dala še nekaj jesenskega radiča, ki pa je precej grenak. V solati mi je užiten le v kombinaciji s kuhanim krompirjem. Zato sem nekaj listov ‘reskirala’ za smoothie 🙂 Dve zelo zreli banani in žlička sladkorja sta omilili grenkobo radiča in grenkega kakava. Pa je nastal tale zmečkanček:

choco smoothieČe že delam smoothie, mora biti gost, tak da žlica (ali slamica) prosto stoji na sredini 🙂 Redkih namreč ne maram. Zato dam le toliko vode, da se vse fino zmeša. Moj strojček ni ravno najboljši, slab pa tudi ni. Vmes se sicer najdejo še drobni koščki zelenjave (s sadjem nima težav ;)), a me to ne moti. Če bi v tale smoothie vrgla še pest kosmičev, zajtrk sploh ne bi bil potreben.

Choco smoothie

Dodaj odgovor