Think pink!

Think pinkVčasih mi na pamet padejo nenavadne kombinacije 🙂 Sploh ko gre za smoothije… In ker so bili zadnji jutra tako meglena, sem si za začetek dneva zaželela nekaj barve. Pa sem združila praktično vse, kar sem našla v shrambi (hladilniku in zamrzovalni skrinji ;)). Tale totalno roza smoothie, je poln nekih t.i. superživil 🙂 Da me malce okrepi, poživi in pripravi na zajtrk.

Think pinkZa zelo gost napitek sem med drugim uporabila maco. Že dolgo jo imam doma, pa je ne uporabljam. Sem se pa spomnila, da če jo že imam, lahko eno kapsulo zamešam v smoothie. Polovica na pari kuhane rdeče pese je ostala od včerajšnjega kosila, zato sem uporabila tudi to. Za sladkobo in kremasto strukturo sem tokrat v mešalnik vrgla na pol odtaljeno zamrznjeno banano (ko imam doma preveč banan, ki so že na meji med zrelim in prezrelim, jih narežem na kose in zamrznem – pridejo prav za smoothije, kadar pri roki ni svežega sadja). Vse sestavine so sicer prikazane na spodnji fotki, bom pa vseno napisala, kaj vse sem danes zamešala v tale moj roza smoothie. In zakaj!

* približno decilter mandljevega mleka (beljakovine, zdrave maščobe, magnezij, kalij, vitamin E)

* 1 čž (čajna žlička) konopljinih proteinov (koncentriran vir beljakovin, popolno razmerje omega- 3 in omega- 6 maščobnih kislin, vir esencialnih aminokislin, antioksidantov ter mineralov)

* 1 čž kakava(je antioksidant, magnezijeva bombica, vsebuje hormon sreče :))

* 1 kapsula mace (bogat vir mineralov, vitaminov, aminokislin, nenasičenih maščob ter drugih pomembnih snovi. Pomaga v boju proti stresu. Pozitivno deluje na splošno počutje in krepi imunski sistem. Izboljšuje spomin, koncentracijo ter umske zmožnosti)

* zamrznjena banana (kalij, magnezij, B6, pa zaradi sladkobe, energije, kremste strukture in okusa)

* chia gel ( 1 jž (jedilna žlica) chie, namočene v petkratni količini vode) (zaradi omega 3 maščobnih kislin, ogromno kalcija in drugih mineralov, antioksidantov, beljakovin)

* 1 namočen datelj (vitamini, minerali, učinkovito oskrbujejo živčevje, sladek okus in energija)

* pest odtaljenih gozdnih jagod (za okus, barvo, vitaminčke)

* konopljina semena (minerali, lahko prebavljive beljakovine, omega 3 in 6 maščobne kisline)

* cvetni prah (krepi imunski sistem, ureja prebavo…)

* temna čokolada (za okus, magnezij in srečo ;))

* dodatno pa še med (deluje antibiotično, vsebuje veliko vitaminov in mineralov, sladek okus)

Think pinkV mešalnik sem zlila mandljevo mleko, dodala peso, banano, konopljine proteine, kakav, maco, chia gel, večino gozdnih jagod (pa še kakšna borovnička se je našla vmes), nasekljan datelj. Vse skupaj sem dobro zmiksala in okrasila s cvetnim prahom (ki sem ga pred tem zdrobila v možnarju), temno čokolado, konopljinimi semeni…

Think pinkBarva zmečkančka je naravnost čudovita. In čeprav sem mislila, da bo vse skupaj zelo sladko (zaradi banane, datlja, jagod, pa tudi pesa je naravno sladka), temu ni bilo tako. Zato sem naknadno v smoothie primešala še žlico cvetličnega medu 😉 Itak me že nekaj dni peče po grlu, tako da bom združila prijetno (sladko) s koristnim 🙂

Česa vsega ni v tem kozarcu 🙂 In tale ‘napitek’ je bolj rečeno kašica, ker je zelo gost. Nisem ga pila, ampak jedla po žlici 😉 Če bi želela redkejšega, bi dodala več mleka ali pa še malo vode. Ampak meni je všeč ravno to. Da je fino gost, kremast in okusen (za sladkobo pa gre zahvala predvsem medu ;)).

Think pink

Dodaj odgovor