Čokoladni puding iz avokada, banane in presnega kakava

Zdrav čokoladni puding

Ko sem bila majhna sem imela čokoladni puding zelo rada. Tako tistega v vrtcu in osnovni šoli (a brez malinovca!) kot tistega kupljenega s smetano – Pikija 🙂 Potem nekaj časa pudingov nisem jedla. V osnovno šolo nisem več hodila, doma ga nismo kuhali, na Pikije pa sem tudi malo pozabila. Zadnja leta, ko veliko kuham sama (in ja, rada malce eksperimentiram-predvsem z zdravimi sestavinami) sem si ga ponovno zaželela. In hej, bi je odličen! 🙂

IMG_0538

Moj čokoladni puding je narejen iz zmiksanega zrelega avokada, banane, 100% kakava v prahu, ščepcem vanilije, cimeta in soli (ki poudari čokoladni okus!) ter malo sladkorja oz. sladila. Priporočam med ali agavin sirup., da se zaradi sladkorja ne bi čutili kristalčki – ne bi bilo prijetno. Čeprav je prav okusen tudi sam, ga jaz pač vedno še malce okrasim 🙂 Včasih s kokosovo moko, včasih z mandljivimi lističi, tokrat s pistacijo.

Zdrav čokoladni puding

Moja različica čokoladnega pudinga z lahkoto konkurira Pikiju. Pa čeprav je brez smetane (naslednjič poskusim še z njo). Predvsem pa ga pojem z veliko večjim užitkom, saj za razliko od kupljenega, vsaj vem, kaj jem!

IMG_0533

Dodaj odgovor