Solate z gamberi

Solata z gamberi

Poletne solate so top! Solata ima dejansko okus po solati, da o paradižniku, kumarah in papriki ne govorimo. A tudi jesenske niso slabe. Motovilec je super, tudi radič je ok, a potrebuje nekaj, da skrije svojo grenkobo. Navadno se odlično odnese kar dobri stari (no, ne preveč stari, sicer ni okusni :)) krompir. A ne tokrat.

Solata z gamberi je res enkratna. Hitra, okusna, osvežilna. Vedno jo naredim nekoliko drugače. Poleti navadno z ogromno svežega paradižnika, tokrat brez njega.

Rdeč radič sem dopolnila z motovilcem in koromačem. Dodala sem še zadnjo letošnjo bučko ter avokado. Papriko pa sem na kokosovem olju popražila skupaj z gamberi. Par minutk pa je. Malo pred koncem sem dodala že fino nasekljan česen ter rožmarin ter stresla na solato. Začinila sem jo z olivnim oljem in limono, ter seveda solila.

Tole tule spodaj, pa je malce drugačna različica, sicer podobne solate. Poleg motovilca in koromača so se v skledi znašli še krhlji pomaranče. Za piko na i, pa sem čez vse posula še nekaj črnega sezama.

Solata z gamberi

Res je, da se od takih solat ne naješ (razen če zraven ne poješ gore kruha), jih je pa vseeno vredno pripraviti. Pa četudi se zato že čez eno uro spraviš za štedilnik. To pa itak ni panike. Saj radi kuhamo. Ane? 😉

0 comments

Dodaj odgovor