Tople medene breskve in skuta s timijanom

Medene breskve in skuta s timijanom

Nekje sem nekoč prebrala, da naj bi te jajčka za zajtrk nasitila do kosila. Pf! Pa ja… Jaz sem bila po moji današnji omleti hitro lačna, zato sem si pred kosilom naredila manjšo malico, ki bi bila zlahka tudi odličen zajtrk.

V pečici sem na peki papirju za nekaj minut popekla narezane breskvice (neke domače, skoraj da divje ;)) z malo akacijevega medu. Navadno uporabljam cvetličnega, a tudi ta je zelo okusen (za nekatere še mnogo bolj). Posebej sem popekla kruhke, jih obložila s kozjo albuminsko skuto (zadnjič sem na tržnici v Kosezah kupila res okusno!), čez pa položila medene tople breskvice, ki sem jih potresla s svežim timijanom. Ker imam občutljive zobe, z medom nisem želela pretiravati, saj me po njem hitro skelijo. A medtem ko sem jedla te skutino sadne kruhke, sem si čez breskvice še dodatno prelila nekaj sladkega nektarja. Kombinacija je namreč res ‘ta prava’.

Medene breskve in skuta s timijanom

Trije obloženi kruhki so bili bolj kot ne mini ekperiment (da poskusim kombinacijo kruha z medenimi pečenimi breskve ter kozjo skuto s timijanom), zagotovo pa niso dokončno zatrle moje lakote. Zato sem postopek ponovila 🙂 Še tri kruhke, še malo skute, še eno breskvico in še malo medu. Prav prijetno sem se najedla in sedaj bom z lahkoto počakala vsj dve uri, preden se lotim kuhanja.

Kaj pa zobje? Ja, skelijo me. Kaj čem? Rada imam med, tu in tam mi pa že ne bo škodil 🙂

5

Dodaj odgovor