Špageti. Kremasti. Nasitni. Zdravi.

IMG_1516

Nora sem na testenine. Res. Lahko bi jih jedla petrkrat na teden, pa se ne bi naveličala 🙂 Ampak le, če bi imela dovolj takšnih sestavin, ki navadne, puste makarone (v tem primeru špagete ;)) spremenijo v pravo poslastico. Ne potrebujem nekih dragih kupljenih omak, čeprav verjamem da znajo biti odlične. Seveda so (testenine) odlične s piščancem, tuno ali z gobicami v smetanovi omaki. A včasih zadostuje že le nekaj sveže zelenjave.

IMG_1515

Čeprav rada kuham in se mi za dober obrok ni problema dolgo vrteti po kuhinji, pa včasih ‘paše’ tudi nekaj na hitro. In testenine so ravno to. Hiter, nasiten in okusen obrok. Tudi za vse popolnoma antikuharice in tiste, ki jim je kuhanje nočna mora (hmm… Le zakaj? Ne razumem jih 🙂 ).

Takšno kosilce sem si naredila, ko sem si za nekaj dni prisvojila sestrino stanovanje. Hvala Mateja! 🙂 Ker pogosto potuje, se tu pa tam za kakšne dva, tri dni preselim v Ljubljano. Njena kuhinja je bolj majhna in ko sem tam, si vedno skuham kaj na hitro, brez kompliciranja. Pa s čim manj packanja 😉

V eni posodi sem v slani vreli vodi skuhala špagete. Trenutno imam riževe. So nekoliko debelejše, ampak zelo okusne. In s karakterjem, ne pa tako kot navadne bele 😉 V drugi posodi sem na maščobi prepražila na kocke narezano bučko, svež paradižnik ter avokado ter dobro solila. ‘Omakici’ sem primešala žličko vode, v kateri so se uhale špagete. To pomaga, da se okusi v omakici lažje povežejo. Kuhane testenine sem odcedila, jih premešala zelenjavi in vojla. To je to. Aja, špagete sem potresla s črnim sezamom. Bolj za okras kot okus. Naredijo pa lep kontrast.

Špageti z avokadom, paradžnikom, bučkami in črnim sezamom

Če bi bila doma, bi v omako zagotovo strla še svež strok česna ali na tanke lističe narezano rdečo čebulo. A da v stanovanju ne bi smrdelo, sem to misel tokrat izpustila 😉

0 comments

Dodaj odgovor