Peresniki s svežo zelenjavo in zelišči

9

Testenine so top! Kakršnekoli… Nedavno sem odkrila tele riževe peresnike in res so super. So nekoliko debelejši kot običajni, zato pa tudi bolj nasitni.

10

Poleti se mi včasih zaradi vročine res ne ljubi dolgo stati v kuhinji. Ravno zato so testenine super zadevica za vroče dni. Samo vržeš jih v slano vodo (ja, nujno v slano) in pustiš da vrejo toliko časa, kot piše na embalaži. Po mojih izkušnjah se pri testeninah nikoli ne zmotijo. Če piše 9 minut, rabijo ravno toliko, da so skuhane tako kot morajo biti. Ne surove, ne prekuhane, temveč tako, da lahko še fino ugrizneš vanje.

Riževi peresniki

Testeninam sem namenila le nekaj na hitro prepražene sveže zelenjave, malo zelišč in dobro oljčno olje.

Riževi peresniki

Na kokosovem olju sem prepražila nasekljan česen, ravno toliko, da je prijetno zadišal. V ponev sem nato vrgla narezane zelene bučke, papriko in vnaprej skuhan grah. Zelenjavo sem na hitro premešala (da je ostala še hrustljava) in ji primešala še nasekljana sveža zelišča: peteršilj, origano, timjan in meto. Sol, poper in malo nastrgane limonine lupinice.  Vse kar zelenjava še potrebuje so testenine in nekaj dobrega oljčega olja. Hitro pripravljeno, hitro pospravljeno 😉

Riževi peresniki

Dodaj odgovor