Mangova zlata smoothie skleda

Danes ti ponujam en zelo okusen in preprost recept. Recept za smoothie oziroma bolj za smoothie skledo. Zato, ker ta smoothie nikakor ni tako redek, da bi ga lahko pil/a, ampak gost in žametno kremast, takšen, ki ga je potrebno zajemati z žličko. In ko izveš, da se s takšno ‘sladico’ lahko obraniš še pred številnimi nadležnimi virusi, verajmem, da v skledi ne boš pustil/a niti pikice zmiskane dobrote.

Mangov smoothie ni le skleda naravno sladkega užitka, temveč mnogo več. Je zdrav, hranljiv in dokaj nasiten. Vsaj toliko, da zlahka nadomesti dopoldnasko malico ali celo sladico po kosilu. Hkrati mangovo skledo lahko uporabiš kot osnovo za zajtrk. Preprosto dodaj še nekaj žlic (domače) granole in začni dan tako, kot se spodobi! Z zdravo, sladko, hranljivo in okusno sončno skledo.

Za pripravo sem uporabila zamrznjeno sadje. Verjamem, da si si v trenutnih razmerah naredil/a vsaj malce več zaloge in na srečo marsikatera sveža živila lahko zamrznješ in jim tako podaljša rok uporabe. Dobro zrele banane so super za razne kreme, smoothije in sladolede, mango prav tako. Hkrati pa zamrznjeno sadje po miksanju da prijetno, žametno in gosto konsistenco in poskrbi za prijetno osvežujoč okus – veliko bolj kot če bi smoothie pripravil/a iz svežega sadja.

Sestavine:

 • 100 g zamrznjenega manga
 • 175 g zamrznjene banane
 • 100 ml riževega mleka
 • 15 g mandljevega masla (iz oluščenih mandljev)
 • ingver v prahu (po okusu)
 • kurkuma v prahu (po okusu)
 • nekaj kapljic limone

Za okras…

 • rezine banane
 • tanko narezani mandlji
 • konopljina semena
 • cvetni prah
 • žlička optimiziranega kurkumina

Postopek:

V mešalnik (ali sesekljalnik) stresi zamrznjene koščke sadja, dodaj še vse ostale sestavine in zmiksaj v enakomerno kremasto zmes. Okrasi z dodatki po želji in uživaj.

Kot vidiš, za recept ne potrebuješ nobenih dodatnih sladil, saj sta dobro zrela sadeža (tako mango kot banana) sama po sebi že dovolj sladka. V nasprotnem primeru še vedno lahko dodaš malce medu, ki bo te dni, ko moramo narediti čim več, da ubežimo virusom, prava izbira. Za protivirusni in protibakterijski učinek pa hkrati poskrbijo še limona, kurkuma in ingver, ki v tej skledi in v tem času preprosto ne smejo manjkati.

Da pa bo skleda lepa tudi na izgled, in ker vem, da imaš trenutno malce več časa za pripravo obrokov kot sicer, jo še malce okrasi. S svežim sadjem, semeni in oreščki. Pa s konopljinimi semeni in cvetnim prahom (oboje kupim ekološko, v trgovini Kalček) ter morda še z zadevico, ki jo (sploh v tem obdobju) resnično toplo pripročam. To je optimiziran kurkumin. Kurkuma je že tako del skleda, zakaj torej še kurkumin? Ker NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin, na katerega prisegam, vsebuje sam izvleček korenine kurkume, ki omagoča absorbcijo kurkumina v svoji aktivni obliki vse do celic, tkiv in krvi. Je brez gensko spremenjenih organizmov in se ponaša s kar 95-kratno višjo biološko razpoložljivostjo, kot podobni artikli, hkrati pa znanstveno dokazano blagodejno učinkuje na telo. Že majhna količina kurkumina te bo močno zaščitila, kar je v tem trenutku še kako pomembno.

Dodaj odgovor