Marinarana piščančja nabodala z ananasom

1Poletje! čas piknikov in hrane z žara! 🙂 Meni poleg rib najbolj tekneje nabodala, še posebno piščančja. Žara nisem zakurila, sem pa ražnjiče spekla na moji novi žar ponvi, kar na štedilniku. Da pa niso čisto klasični (s papriko na primer 😉 ), sem se malo bolj poigrala z okusi.

2Sadje s mesom redko kombiniram, medtem ko mi je kombinacija sadja in zelenjave top! Zelena solata s sočnimi jabolčnimi krhlji ali pa grenek radič s sladko hruško (skuto in orehi), pa koromač s pomarančo. Odlično! Ampak sadje in meso? 3No, tudi to gre (preverjeno) prav dobro skupaj 🙂 Vsaj kombinacija piščanca s sočnim, sladkim ananasom. Poletnim sadžem v pravem pomenu besede. In če misliš, da je vse skupaj preveč sladko, se motiš. Res je, pečen ananas je še bolj sladek kot presen, a ker je piščanec mariniran v slani omaki z ingverjem in česnom, se sladkoba prav prileže. Poleg tega pa je ravno ananas tisti, ki poskrbi, da meso med peko ostaja sočno.
4   8

5Poleg ražnjičev se lepo poda omaka. Ta je lahko pikantna (zaradi sladkega ananasa bi bila dobra izbira) ali pa osvežujoča (že lonček kisle smetane je povsem dovolj). Izbira je tvoja!

Pa priloga? Zagotovo je (vsaj za piknik) najlažja izbira kruh. Jaz na primer, pa skupaj z ražnjiči  navadno in veliko raje jem pečen kropirček. Tokrat sem se sicer odločila za riž in tudi ta se je dobro izkazal.

66Piščančja nabodala z ananasom

Potrebuješ:

  • debelejša piščančja prsa
  • tamari (ali sojino omako)
  • svež ingver
  • strok česna
  • sezamovo olje
  • poper
  • majhno rdečo čebulico
  • majhno čvrsto bučko
  • nekaj koščkov svežega ananasa

Piščančje meso narežeš na srednje debele kocke. V posodici zmešaš tamari, olje, nastrgan ingver in poper. Z marinado preliješ meso in vse skupaj daš v plastično vrečko ter vsaj za pol ure postaviš v hladilnik.

Medtem narežeš sadje in zelenjavo – bučke, rdečo čebulico, ananas. Preliješ jih z malo olja in rahlo soliš.

Na palčke izmenično nabadaš meso, sadje in zelenjavo.

Ponev za žar močno segreješ, nato pa na njem iz vseh strani popečeš nabodala. Najprej kakšno minuto na visoki temperaturi, nato jo nekoliko znižaš. Pečeš, dokler meso ni pečeno.

7Pa še nasvet: če uporabljaš lesene palčke z aražnjiče, jih pred peko obvezno za pol ure namoči v mrzlo vodo. tako se med peko ne bodo zažgale.

9

Dodaj odgovor