Jagode s proseno kašo v kozarcu

Proso, skuta, sadje in oreščki

Vroča prosena kaša, kuhana v kooksovem mleku, s ščepcem cimeta in vanilije ter nežno vkuhanimi jagodami je nekaj najboljšega. Sploh če čež vse skupaj potreseš malce nasekljane temne čokolade. Če pa ti topli zajtrki ali malice v vročih dneh ne odgovarjajo, lahko podobno zadevico pripraviš kar v kozarčku. Če izbereš takšnega s pokrovom, si posladek lahko odneseš tudi s seboj.

Proso, skuta, sadje in oreščki

Kokosovo mleko v hladni ratzličici lahko nadomestiš z navadnim jogurtom, še bolje grškim, saj je ta resn gost, kremast in veliko okusnejši od običajnega. Seveda pa se, tako kot jaz tokrat, lahko odločiš za skuto – pazi le, da izbereš polnomastno ali pa posneto skuto kombiniraš z malce sladke/kisle smetane (lahko tudi jogurta), da bo vse skupaj dovolj sočno.

Tokrat sem poleg jagod dodala še ribez, zato, ker ravno zori. Ta poskrbi da je vse skupaj bolj sveže, rahlo kiselkasto in prijetno osvežujoče.

Proso, skuta, sadje in oreščki

Začela sem s sadjem- zelo zrelim ribezom, ki ni bil več kisel, kot je navadno, ampak že prav fino sladek, ter narezanimi jagodami. Čez sadje sem dala plast ohlajene prosene kaše, kuhane z vanilijo in janeževimi semeni. Sledila je plast skute, ki sem ji dodala malo limoninega soka ter malce sladkorja. Nato sadje in spet proso. Na koncu še malo skute z nasekljanimi mandlji in cimetom.

Okusno in zelo nasitno. Ker je bila skuta navadna, je bilo morda za odtenek presuho. Zagotovo bi bilo bolje, če bi uporabila albuminsko skuto še bolje pa bi bil gost grški jogurt. Vem za naslednjič 😉 Vseeno je to ena izmed mojih novih, najljubših dopoldanskih malic!

Proso, skuta, sadje in oreščki
P.s.: za fotkanje sem uporabila star mamin manjši prt, ki sem ga našla pred kratkim. Se mi zdi, da bo prišel še večkrat prav 🙂

Proso, skuta, sadje in oreščki

3 comments

Dodaj odgovor